Afgelopen evenementen, concerten - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Afgelopen evenementen, concerten

Agenda en activiteiten
De lichte muziekcommissie van de NOVAM heeft op 7 oktober 2017 een workshop Jazz en Pop voor docenten georganiseerd, het was een inspirerende dag vol handvaten voor de docent.

Vrijdag 15 september vond het concert van accordeon en kerkorgel plaatsNiet een weekend, maar een week! Accordeon Zomerkamp 2017!
Het 9e Accordeonkamp wordt weer een super gezellige en inspirerende week, vol muziek en activiteiten. Van maandag 31 juli tot en met zaterdag 5 augustus, op een mooie vakantieboerderij in Borculo. Voor jong en oud, van beginnende tot vergevorderde speler, voor iedereen zal er veel nieuws te leren en te beleven zijn in dit Accordeon Combi-Kamp. Het muzikale programma is intensief, met lessen en workshops van docenten Tim Fletcher, Michiel Ockeloen en Annemarieke van der Ploeg, aangevuld met gastdocenten en activiteiten. Dirk Overbeek geeft een workshop jazz en pop, hij studeert bij Rik Cornelissen op het Artez Conservatorium in Arnhem. Er komt een Tango workshop, een Balfolk dansavond, de Pigini Pizza Oven komt op bezoek en meer. Aarzel niet en schrijf je nu in via www.accordeonkamp.nl of informeer bij Annemarieke van der Ploeg op nummer 06-53798263 of email info@accordeonkamp.nl. We zijn ook op facebook: www.facebook.com/accordeonkamp.
Aansluitend aan dit zomerkamp is er ook nog een Zomer Festival. Lees hieronder wat daar te doen is.

Zomer Festival Accordeon te Borculo.
In het weekend van 5 en 6 augustus is er het Zomer Festival Accordeon. Vincent van Amsterdam, Ellen Zijm, Conny Essbach, Dirk Overbeek en Annemarieke van der Ploeg geven masterclasses en workshops. Het programma is zo opgebouwd dat u zelf uw eigen weekend rooster kunt samenstellen. Workshops worden op meerdere momenten gegeven waardoor u niks hoeft te missen. Vincent van Amsterdam geeft op zaterdag ochtend een thema les toonvorming en balgtechniek, waarna hij het hele weekend masterclasses (individuele lessen) zal verzorgen. Ellen Zijm geeft ook Masterclasses en heeft op zondag een thema les in de planning. Zij gaat tijdens deze les aan de slag met melodiebassen. Iedereen die het wel eens wil proberen is welkom. Er zijn ruim voldoende instrumenten met melodiebas aanwezig waar deelnemers tijdens de workshop gebruik van kunnen maken. Dirk Overbeek concentreert zich op de lichte muziek: Jazz. Hij gaat met een groep aan de slag met basisvaardigheden voor improvisatie en stijlkennis.  Conny Essbach is onze Balfolk coach. Zij gaat met maximaal 5 deelnemers werken aan stijlkennis, repertoire en creativiteit in het samenspelen. Zelf geef ik 2 korte thema lessen dit jaar. De eerste is houding en beweging. Een les voor iedereen die regelmatig last heeft van rugklachten tijdens en na het spelen. De tweede workshop gaat over effectief leren. Hoe besteed ik mijn oefentijd zodanig dat ik ook werkelijk vooruit ga? Daar gaan we mee aan de slag! Kortom een programma met grote variatie en veel ruimte voor persoonlijke ontplooiing. Voor de meeste activiteiten is een minimale speel ervaring van ca. 2 jaar nodig.
Gezien de festival vorm kunt u zo intensief en vrijblijvend deelnemen als u wenst. U kunt kiezen voor een all- in kaart (zie site voor meer info) of u betaald per dag/activiteit. Kijk op www.zomerfestival.accordeonkamp.nl voor meer informatie over alle tarieven en de inhoud van de activiteiten. Voor vragen kunt u bij mij terecht per telefoon of mail: 06 53798263 of mail naar: info@accordeonkamp.nl
Klik hier voor het inschrijfformulier voor het zomerfestival
Annemarieke van der Ploeg

Theorie- en praktijkexamens  voor accordeon en keyboard was op 17 juni 2017
Locatie:  in het Multicultureel Functioneel Centrum de Stroud
Brinkstraat 91, 3881 BP Putten.
Opgeven vóór 30 mei 2017

Op 9 april vond het NOVAM Orkesten Festival 2017 plaats in Ede.
Het was een open inschrijving, zonder afdelingen. 22 orkesten hadden zich ingeschreven voor dit festival waardoor dit festival plaats vond in twee afzonderlijke zalen tegelijkertijd. Aan het einde van de dag maakte de jury de prijswinnaars per zaal bekend. Per zaal werd er een eerste en een tweede prijs uitgereikt, en er werd per zaal een publieks prijs uitgedeeld.
In de Tuinzaal was de eerste prijs voor: Winterswijkse Accordeon vereniging, tweede prijs voor: Musicorda
In het Auditorium werden er twee eerste prijzen uitgedeeld en wel aan het Brouwers Accordeon orkest & aan het Haarlems accordeon orkest.
De publieksprijzen werden gewonnen door het Haarlems accordeon orkest en de Kennemeraccordeongroep.

Zondag 19 maart 2017 vond het Nationaal Accordeon Concours voor Solisten en Kamermuziek in Amstelveen plaats.

12 maart 2017 workshops en Accordeonfestival Stadskanaal

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu