Concert agenda - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Concert agenda

Agenda en activiteiten
Wil je het concert van je vereniging vermeld zien in de concert agenda, of heb je een poster (in JPEG bestand, PDF kan helaas niet) voor op het prikbord? Stuur dit dan naar: redacteur@novam.net

Op zondagmiddag 29 september organiseert Accordeonvereniging Crescendo uit Leersum samen met het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest een concert. op het programma staat muziek van: Michael Jackson, Whitney Houston, ABBA, klassieke muziek van o.a. Mozart, tango's van Piazzolla, filmmuziek van Nona Rota, en nog veel meer. Beide orkesten staan onder leiding van Jorind Josemans.
Locatie: de Ark, Imminkstraat 11, 3958 CG Amerongen.
Aanvang: 14 uur
Toegang gratis, wel wordt er gevraagd om een vrije gift.
Meer info: www.njao.nl

Op zondag 6 oktober organiseert Accordeonvereniging Accordoia uit Kerkrade samen met Accordeonorkest Swentibold uit Buchten hun jaarlijkse Play-in Limburg. De dag start om 9 uur, en om 16 uur zal de eindpresentatie zijn. Voor meer info, en het aanmeldings formulier, klik hier. Het WORD document kan je dan invullen en op sturen naar: Tiny Albertz-Wetzels, Caeciliastraat 38, 6143 BH Guttecoven, of mailen naar: mieke.czech@gmail.com

Afgelopen najaar is het Project Accordeonorkest Noord-Nederland opgericht, dit orkest staat onder leiding van Ellen Zijm. Op dit moment wordt er druk geoefend en zijn twee concerten in voorbereiding:
Op zaterdag 14 september vindt een concert plaats in,
Locatie: Theater De Tamboer, Hoofdstraat 17, 7902 EA in Hoogeveen.
Aanvang: 20 uur Er wordt samengewerkt met BigBand Scala o.l.v. Gerard Gerrits en Zangkoor Con Amore o.l.v. Henry Huisjes, beide uit Hoogeveen.

Een 2e concert is op zondag 20 oktober.
Locatie: de Dorpskerk, Kerkstraat 35, 7384 AS in Wilp.
Aanvang: 14.30 uur
Er wordt samengewerkt met het Nieuwsdienstkoor en Vocal Group Faktor Twaalf, beide koren o.l.v. Sandra de Bruin.

Op zondag 15 september  geeft het Haarlems Accordeon orkest o.l.v. E. v. Amsterdam tijdens monumentendagen een concert.
Locatie:de Grote of st. Bavo kerk, grote Markt, Haarlem
Toegang: Gratis

Op zaterdag 5 oktober geeft De Haagse accordeonvereniging Grandioso con Anima samen met verteller Frank Rijneveen, blazers van het Bataafs Symfonie Orkest en van het Haags Theaterhuis een uitvoering van Peter en de Wolf van Prokofjef. In dit muzikale verhaal worden de figuren gespeeld door verschillende instrumenten. Zo is de dwarsfluit het vogeltje, de hobo speelt de wolf, de klarinet is de eend, opa wordt gespeeld door de saxofoon, de schoten van de jagers komen van de grote trom, Peter is natuurlijk de belangrijkste figuur en wordt gespeeld door het hele orkest. Het verhaal wordt door medewerkers van het Haags Theaterhuis uitgebeeld met poppen in een passend decor, waardoor een boeiend en fascinerend geheel ontstaat.
Het stuk wordt o.a. vertolkt tijdens het jaarconcert van GCA in het Dakota Theater, waarbij voor de pauze diverse andere muziekstukken worden uitgevoerd. Daarnaast is er een uitvoering in het voorprogramma van Tineke Schouten in het Zuiderstrandtheater en zijn er uitvoeringen in het Diamant- en het Laaktheater. Deze zijn vrij toegankelijk, wel dient u zich hiervoor aan te melden i.v.m. het beschikbare aantal plaatsen. Heeft u interesse hier bij te zijn, laat u dit dan weten via de mail aan onze penningmeester. In het Woonzorgcentrum Tabitha wordt een besloten uitvoering verzorgd voor (groot)ouders met hun (klein)kinderen. Hieraan gekoppeld is een workshop poppen maken en kan men nader kennismaken met het accordeon.
Locatie: Dakota Theater,
Toegang: 12,50
kaarten en meer informatie: ryneveen@kabelfoon.nl

Op zondag 13 oktober geeft Accordeonvereniging Accordeonata uit Lekkerkerk o.l.v. Leo van Lierop een concert met als thema: Öktoberfest met knipoog". Als speciale gast deze middag een optreden door de Gouwzeekapel uit Monnickendam.
Locatie: Partycentrum Amicitia te Lekkerkerk
Aanvang: 15 uur
Kaarten reserveren via: info@accordeonatalekkerkerk.nl

Op zaterdag 19 oktober organiseert Stichting Novam-Gelderland en Stichting Muziekeducatie-Gelderland een orkestendag.
Deze wordt gehouden in mfc Stroud brinkstraat 91  3881 BP Putten.
Aanvang 13.00 uur.
Opgeven voor deze dag vóór 1 oktober 2019 bij: Henk van den Berg: e mail: hbme@muziekeducatie.net

Op zaterdag 2 november viert Accordeonorkest vereniging Belzona haar 70 jarig bestaan met een prachtig jubileumconcert. De avond wordt tevens opgeluisterd door gastoptredens. Laat u deze avond verrassen.
Locatie: Het Kulturhuis, Marktstraat 23, 7622 CP Borne
Tijdstip: 20.00-22.30 uur
Entree: € 7,50
Kaarten verkoop aan de kassa, maar ook via Kulturhus te bestellen via deze link

Op zaterdag 9 november is de Najaars-uitvoering van Accordeonvereniging Kunst na Arbeid uit Epe, olv Leo van Lierop. Dit wordt Leo zijn eerste concert waar hij als dirigent zal optreden voor KNA.
Locatie: De Hezebrink” in Emst (Ds. Van Rhijnstraat 69)
Aanvang: 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur). Voor nadere info: www.knaepe.nl

Op zaterdag 9 november geeft Iduna uit Hattem haar najaarsconcert met een gastoptreden. Dankzij de unieke combinatie van accordeons, mandolienes, gitaren en slagwerk heeft de groep ene geheel eigen klank.
Locatie: Daendelsweg 2, te Hattem
Tijdstip: 20 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Toegang: vrije gift
info: bij Ronald Dekker, 0578 617550, of e mail: r.dekker@pqft.nl

Op zondag 10 november geeft Da Capoi 85 uit Eindhoven haar jaarlijks koffieconcert. Ook instrumentaal trio Mousai zal optreden deze middag.
Locatie: Wijkcentrum De Werf, van der Werffstraat 14, 5622 KB, Eindhoven
Aanvang: 10 uur
Toegang: vrije toegang
info: Secretariaat Da Capo 85: tel: 040 2810602

Op zaterdag 16 november vindt het eerste concert van de concertserie 'NSAO goes Dutch!' plaats in de Goede Rede Kerk in Almere. Zij spelen een afwisselend programma en er zullen die avond twee speciaal voor het NSAO gecomponeerde werken in première gaan!
Locatie: de Goede Rede Kerk, Kerkgracht 60, Almere
Aanvang: 20.15 uur
Toegang: zie website NSAO.
Andere concerten in deze serie zijn: 15 maart 2020 Utrecht, 6 juni 2020 Haarlem en 17 oktober 2020 in Veenendaal

Op zaterdag 16 november viert de Vlissingse Accordeonverening haar 60-jarig jubileum. De verening is op 20 november 1959 opgericht. Vanaf het begin af aan is Ans Boone al lid, en heeft bij herhaling diverse bestuursfuncties bekleed. Meer info over dit concert volgt binnenkort.

Op vrijdag 22 november geeft Accordeonvereniging "Kunst & Vermaak" uit Zwolle o.l.v. Simone Collicchia-Bakker haar jaarconcert.
Locatie: wijkcentrum "De Weijenbelt" Campherbeeklaan82, 8024 BZ Zwolle
Aanvang: 20 uur

Op zaterdag 23 november, tweede jubileumconcert Haarlems Accordeon orkest o.l.v. E. v. Amsterdam i.s.m. Accordeonduo Maaike Lips en Leo van Lierop. Met o.a. muziek van R. Galliano: Opale Concerto solist Leo van Lierop en Schilderijententoonstelling van Moessorgski
Locatie: in de doopsgezinde kerk, Frankenstraat 24 te Haarlem.
Aanvang: 20.00 uur.

Op zondag 24 november geeft Accordeonvereniging Accordeonata uit Lekkerkerk o.l.v. Leo van Lierop een concert samen met Popkoor Topaz uit Krimpen aan de lek een concert.
Aanvang 14.30 uur
Locatie: Het Cultuurhuis van Krimpen aan de Lek
Kaarten reserveren via: Cultuurhuis

Op zondag 5 januari 2020 geeft Accordeonvereniging Accordeonata uit Lekkerkerk o.l.v. Leo van Lierop een Nieuwjaarsconcert met een gastoptreden door Het Popkoor uit Stolwijk
Locatie: Partycentrum Amicitia te Lekkerkerk
Aanvang: 14 uur
Toegang: gratis

Op zondag 5 januari 2020 geeft Accordeonvereniging Accordeonata uit Lekkerkerk o.l.v. Leo van Lierop een voorjaarsconcert. Het gastoptreden, en balmuziek wordt verzorgd door de Countryband Change of Key uit Gouda.
Locatie: Partycentrum Amicitia te Lekkerkerk
Aanvang: 20 uur
Kaarten reserveren via: info@accordeonatalekkerkerk.nl

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu