Concert agenda - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Concert agenda

Agenda en activiteiten
Workshop voor mondharmonica in Gambia 14-23 oktober.
Dezelfde workshop opzet (deelname vrijblijvend, ook niet- mondharmonicaspelers zijn welkom) als bij het zomerkamp in Frankrijk. We vieren dit jaar 2 jubileums namelijk 10 jaar Mondharmonica’s op school en 5 jaar Back to the Roots en Cultural exchange camp. We bezoeken het schoolproject waar al 10 jaar elk jaar 45 kinderen mondharmonicales krijgen. Daarnaast verblijven we voor de 5de keer met een groep in een klein dorpje in het zuiden van Gambia, ver van het toeristische gebied en daar maken we kennis met het echte Afrikaanse leven waar de Roots van de Blues en al onze popmuziek liggen. Geen betere manier om je in te leven dan door het zelf mee te maken ! We gaan op bezoek in de compounds en leven een week samen met onze Gambiaanse vrienden. We logeren in 8 eenvoudige 2-persoonshuisjes met elk een eigen douche en toilet. De lodge ligt direct aan het strand. Door de rust van ons privéstrand ver van de grote hotels is dit ook voor de zon- en zee-aanbidders een waar paradijs. Afgelopen jaar bezochten we onder andere Kunta Kinte eiland en gebieden die in de tijd van de slavernij een grote rol gespeeld hebben. Doordat ik in de afgelopen 10 jaar veel mensen heb leren kennen is ook duidelijk geworden dat onze hulp meer dan welkom is. Sinds twee jaar ben ik dan ook ,samen met mijn Gambiaanse contactpersoon Lamin, bezig met het opzetten van een ROC. Vorig jaar is een supermarktje geopend waar meisjes kunnen leren hoe een bedrijf gevoerd wordt, inkoop, verkoop, een beetje winst voor je eigen inkomen en geld overhouden voor het inkopen van nieuwe voorraad. Dit jaar starten de naailessen, Engelse les en computerlessen. Volgend jaar hopen we een klein restaurantje met twee gastenkamers te openen waar vooral het creëren van goede hygiënische omstandigheden (veel mensen zijn ziek door gebrek aan kennis omtrent hygiëne) en het ontvangen van westerse gasten geleerd zal worden.
De tickets worden al geboekt (plm €360,-/400,- retour) en er zijn 8 huisjes beschikbaar (overnachting, ontbijt, diner €170,- lunch tegen kleine extra vergoeding).
Vol=vol  Kosten workshops €110,-

 
Op zaterdag 21 oktober komt de gloednieuwe formatie ‘TRIFID’ op verzoek van de jubileerde Eerste Hoekse Accordeon Vereniging  naar ‘De Hoekstee’, Mercatorweg 50 te Hoek van Holland voor een meeslepend en avontuurlijk concert dat begint om 20.00 uur en de toegang gratis is. Aan de vooravond van de CD-opnames van hun nieuwe album, komen ze  met nieuw geschreven composities, waarin binnen een mix van muziekstijlen (Latin, Tango, Pop, Jazz en Minimal Music) er volop ruimte voor improvisatie ontstaat. De muziek van ‘TRIFID’ is juist één geheel - een unieke samensmelting van accordeon(Rik Cornelissen), vibrafoon(Vincent Houdijk) en contrabas(Maciej Domaradzki). De combinatie van deze instrumenten is ongebruikelijk en zorgt dan ook voor een heel nieuwe klankstelsel. Eigen composities vormen de basis waarin de drie solisten zich als heldere nieuwe sterren manifesteren.
Plaats: De Hoekstee, Mercatorweg 50 te Hoek van Holland
Aanvang: 20.00 uur

Op zondag 29 oktober geeft Accordeonensemble Opus 2 het volgende concert met de titel: Compositions in Colours.
Kijk op de flyer waar en wanneer de andere concerten zijn.
locatie: 's Hertogenbosch
Aanvang: 15.00 uur
Reserveren en informatie over dit en de andere concerten is te vinden:http://www.alphenopus2.nl/events/compositions-colours-concert/
Op zaterdag 4 november wordt er voor de 11e keer in Hoek van Holland het Accordeonfestival Hoek van Holland georganiseerd. De organisatie is in handen van het management van Lokaal Cultuur Centrum ‘De Hoekstee’ in nauwe samenwerking met het bestuur van de Eerste Hoekse Accordeon Vereniging. Er kunnen ca. 12 orkesten meedoen en vanwege de grote animo voor dit accordeonfestival,  kan er in principe maar 1 orkest per vereniging deelnemen. De doelstelling van deze dag is het beoordelen van de orkesten door een tweekoppige jury op conservatoriumniveau, die de verbeterpunten vastlegt in een rapport met positieve aanbevelingen. En het is ook nog een goede gelegenheid om naar elkaar te luisteren en duurzame kontakten te leggen. De inschrijving voor dit succesvolle evenement start vanaf 7 juni tot en met 9 september 2017. Meer informatie, die vermeld staan in de uitnodigingsbrief, zijn te vinden op de website van de Eerste Hoekse Accordeon Vereniging https://www.ehav.nl/festivals/ of stuur een mail naar hpmwestdijk@gmail.com.


Voor verdere info klik hier


Zaterdag 4 november 2017 organiseert Novam-Gelderland in samenwerking met Muziekeducatie-Gelderland een orkestendag  “Orkestendag 2017 “
Deze dag wordt gehouden in een gloednieuwe theaterzaal van MFC Stroud, Brinkstraat 91. Op dit moment hebben zich 2 accordeon-orkesten en 2 hafabra-orkesten zich aangemeld. Deelname is gratis. Wanneer een orkest gejureerd dient te worden, wordt daarvoor een kleine vergoeding geregeld. Inschrijfdatum sluit op 1 oktober 2017 of eerder indien het aantal orkesten compleet is. De dag begint om 11.00 uur en eindigt op 17.15 uur.   entree gratis!

Op zaterdag 4 november geeft Accordeonorkest Swentibold hun 50 jaar jubileumconcert.
locatie: het Volkshoes, Pastoor Schoenmaeckersstraat 8, 6163 BW Geleen.

Op zondag 5 november geeft accordeon en mandolineorkest Echo van het Zuiden haar jaarconcert. Thema van dit concert is popclassics en film muziek.
locatie: Zaal Unitas. Vlokhovenseweg 49, 5625 WV, Eindhoven
Aanvang: 14.00 uur


Op zaterdag 11 november verzorgt accordeonvereniging Altena Musica een najaarsconcert onder leiding van hun nieuwe dirigente: Ilse Roskam. De muziek zal bestaan van filmmuziek tot bekende meezingers en alles wat er tussen in zit. Samen met blaaskapel de Bieswald Ländl uit Werkendam maken ze er een gezellige avond van.
Locatie: dorpshuis Tavenu, Singel 16 in Nieuwendijk
Aanvang: 20.00 uur. Kaartjes a 5 euro zijn te verkrijgen bij de ingang van het dorpshuis.

Op zaterdag 11 november geeft Accordeonvereniging Milonga uit Zwolle een concert onder leiding van Hans van Schuppen.
Locatie: Oosterkerk, Bagijnensingel 17, 8021 AA, Zwolle
Aanvang: 20.00 uur

Op zaterdag 11 en zondag 12 november geeft het Leeuwarder Accordeon Ensemble een concert in samenwerking met het Toonkunstkoor Hoogeveen.
Zaterdag: De Vredehorst, Zuidwoldigherweg 32, Hoogeveen Aanvang: 20.00 uur
Zondag: Pelikaanstraat 10, Leeuwarden. Aanvang: 15.30 uur
voor informatie en kaarten: tel: 0515 232260, of e mail: Akke van der Zee Statema

op zaterdag 18 november geeft Kunst Na Arbeid o.l.v. Jeroen Gulikers een concert met als solist klarinettist Bart de Kater (o.a. klarinettist  in het Nederlands Blazers Ensemble, en het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet)
Voor reservering kaarten á 7,50 p.p. Bettie Ordelman, tel.: 0571 292065 of per mail: b.ordelman1@upcmail.nl
locatie: De Hezebrink, Ds. van Rhijnstraat, Emst.
Aanvang: 20.00 uur


 
Op zondag 19 november geeft de Stichtse Accordeonvereniging “Apollo” een concert. Dit concert is speciaal voor donateurs, vrienden, bekenden en geïnteresseerden. Dit gebeurt wederom in ZIMIHC theater Zuilen.  Als gast tijdens dit concert zal het Shantykoor Windstilte een bijdrage leveren. Al meer dan 27 jaar is het Shantykoor Windstilte een “zilt” begrip; niet alleen in Vleuten-De Meern, maar ook ver  daarbuiten. Het eind van het concert belooft spetterend te worden met een gezamenlijk optreden. Info: apolloutrecht@ziggo.nl
Locatie: ZIMIHC theater, Pr. Christinalaan 1, Utrecht.
Aanvang: 14.00 uur
Kaarten en info is te vinden op: www.apolloutrecht.nl of per mail: apolloutrecht@ziggo.nl of per telefoon: 030 2627299 / 030 2884667

Op vrijdagavond 24 november geeft Accordeonvereniging  Kunst en Vermaak uit Zwolle haar 70 jarige jubileumuitvoering in de Weyenbelt. Het opstap-orkest het A-orkest en het Tutti orkest o.l.v. Simone Colicchia-Bakker verzorgen een gevarieerd progamma.
Plaats: Champherbeeklaan 82, Zwolle – Berkum.
Aanvang: 20.00 (zaal open 19:30) kaartjes:  € 7.50 Kinderen tot 12 jaar gratis entree.
Voor meer informatie  zie www.kunstenvermaak.nl of  telefoonnr. 038-4656338.

Op vrijdagavond 24 en zaterdag 25 november geeft Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest o.l.v. Tim Fletcher samen met het Hollands Vocaal Ensemble o.l.v. Fokko Oldenhuis een concert met de titel: Au Coeur de l’Art. Het programma bevat composities van uiteenlopende componisten uit verschillende tijden die Parijs als bron en inspiratie gemeen hebben. Zonder Parijs en het kunstenaarsleven daar waren deze composities er niet. Wie kan zich een wereld zonder deze inspirerende stad voorstellen? Op het programma staan o.a. een arrangement van Messe Solennelle van Louis Vierne en Le Cortège d' Orphée van Carlos Michans voor koor en accordeonorkest. Daarnaast werken van Ravel, Poulenc, Saint-Saëns en Piazzolla.
Vrijdag 24 november: Nicolaïkerk, Nicolaaskerkhof 8, Utrecht. Aanvang 20.00 uur
Zaterdag 25 november: Dominicuskerk, Spuistraat 12, Amsterdam. Aanvang 20.00 uur.
Kaarten voorverkoop online: € 12,50
Aan de kassa (op de dag zelf): €15,-
Reserveren: nsao.nl
 


Accordeon vereniging Con Zelo bestaat 75 jaar. Om dit te vieren geven ze op zaterdag 16 december een speciaal Winterconcert, een eerste uitvoering van het jubileumconcert met een gastoptreden van het professionele duo De Thuiskomst met Quirine van Hoek (viool) en Ellen Zijm (accordeon).
plaats: Nederlands Hervormde Kerk, Radboudstraat 1 te Hoogwoud.
aanvang: 20:00 uur
Zondagmiddag 17 december 2017 vindt de tweede uitvoering van dit jubileumconcert plaats met wederom een gastoptreden van het professionele duo De Thuiskomst met Quirine van Hoek (viool) en Ellen Zijm (accordeon).
plaats: Nederlands Hervormde Kerk, Radboudstraat 1 te Hoogwoud.
aanvang: 14:30 uur
 
Zondagmiddag 17 december wordt er een sfeervol Kerstconcert verzorgd door de Amsterdamse Accordeonvereniging Insulinde m.m.v. Vocal group Barbees & Barflies .
Locatie: Kerk Zuidervermaning, Zuideinde 233, 1551 EG Westzaan.
Aanvang: 14.30 uur.
Entree: € 5,00.

Zondag 28 januari 2018 Amsterdams Amateur Accordeon festival in de grote zaal van het Zonnehuis Amsterdam Noord.
(meer informatie komt later)

Zondag 18 maart 2018 Nationaal Accordeon Concours voor Solisten en Kamermuziek Amstelveen

Zondag 8 april 2018 NOVAM Orkesten festival

Zaterdag 3 november 2018 NOVAM 90 jaar jubileum concert
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu