Concertagenda - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Concertagenda

Concertagenda
Zondag 12 maart 2017 presenteert Jac Puts het 5e Internationaal Accordeonfestival Stadskanaal in het plaatselijke Geert Teis theater. Een middag vullend programma (2 pauzes) met de accordeonisten Jean Louis van Dam, Cory Pesaturo (USA), Radu Laxgang (Moldavië) en Hermine Deurloo op de chromatische mondharmonica. Er is nog een muzikaal intermezzo halverwege de middag met Pieter Bosma (accordeon) / Mary Veldkamp (zang) / Anies Latumaelissa (gitaar). Kortom een interessant en gevarieerd accordeon evenement.
Voorafgaand is er op vrijdag 10 maart 2017 nog een masterclass gegeven door Cory Pesaturo in de muziekschool in Stadskanaal,
zie de website voor meer info.
Entreekaarten: € 14,00 in de voorverkoop en € 15,00 aan de kassa op zondag 12 maart 2017.
Kaarten bestellen via www.accordeonfestival.nl of bel 0599-333291.
locatie: Geert Teis Theater
Geert Teisplein 2
9501 VL, Stadskanaal.


Zondag 12 maart 2017 geeft de Varsseveldse Akkordeon Vereniging haar jaarlijkse concert o.l.v. dirigent Feico v. Soest. Dit concert zal plaatsvinden in Zalencentrum “ De Radstake”, Twente Route 8 te Heelweg. Er is weer een zeer gevarieerd programma voor u samengesteld, waar een ieder weer van kan genieten. De verschillende groepen van VAV zoals Mozaïek, Center en Accent zullen deze middag een mooie invulling geven aan het concert. Nieuw is dit jaar dat VAV Prime, het beginnende orkest op harmonica en steirische harmonica mee doen aan het concert. Medewerking zullen verlenen de slagwerkgroep SAMBAM ,een violiste, een trompettist, een saxofonist, en een contrabas. Na afloop van het concert kunt u nog wat nagenieten van de enthousiaste slagwerkgroep SAMBAM in het Brouwhuus. We hopen u met dit programma een fijne middag te bezorgen!
De presentatie van het concert is in handen van Willem te Molder  (bekend van Boh Foi Toch, en Radio Gelderland).
V.A.V. hoopt u op ons concert te mogen begroeten. Meer info staat op: www.vav-accordeon.nl, of e mail: vavcmaling@gmail.com
zaal open om: 13.00 uur, aanvang concert: 14.00 uur


Op zaterdag 25 maart geeft de Eerste Gooise Accordeon Vereniging MUSICORDA haar jaarlijks concert in ‘De Hilt’ aan de Hasselaarlaan 1c, 3755 AV in Eemnes. Musicorda heeft een A- en B orkest. Beide orkesten staan onder leiding van dirigent Wim Becker. Het afwisselende programma start om 20:00 uur en de zaal is open om 19:30 uur. Kaarten kosten € 8,- en zijn verkrijgbaar op de avond zelf bij de kassa aan de zaal. Info en kaartreserveringen via het secretariaat, José van Kooi  035-6016516 of via info@musicorda.nl


Op zaterdag 25 maart geeft de Heerhugowaardse Accordeonvereniging Vita Accordeonistica ’83 een jaarconcert. Het orkest zal onder leiding van onze dirigente Christa Groeneveld een zeer gevarieerd muziekprogramma ten gehore brengen. Het BarberShop herenkoor “The Hugo Singers” onder leiding van Marie Anne Pak zal een gastoptreden verzorgen.
Toegangsprijs bedraagt €.7,50 p.p. en kinderen tot 12 jr.€.2,50 p.p. Donateurs ontvangen 2 gratis toegansbewijzen.
Locatie: de Ontmoetingskerk, Middenweg 168, 1702 HE JHeerhugowaard.
Aanvang: 20.00 uur (zaal open: 19.30 uur
Informatie: op de website www.viat-heerhugowaard.nl


Op zaterdag 25 maart geeft Accordeon Vereniging Amersfoort met haar drie orkesten een jaarconcert, vanaf 19:30 uur in de aula van het Corderius College, Lambert Heijnricsstraat 23 te Amersfoort. Het concert heeft als thema ‘jukebox’ en geeft u als publiek controle over het programma. Volg de rode loper, treed binnen en waan u in het binnenste van de jukebox, omringd door LP’s. Dirigenten Annelie Pellewever en Herman van Valkengoed wachten op uw ‘Dime in the jukebox’ om de gewenste afwisseling tussen de nummers ten gehore te brengen. De grote diversiteit in de nummers in de jukebox en de samenwerking met koor Popvalley zijn de ingrediënten van een niet te mislukken recept voor een prachtige avond. Wees welkom en laat u verrassen door de variatie in de muziekstijlen, waarbij u het ene moment niet stil kan blijven zitten en het andere moment moet vechten tegen uw emotie. Kijk voor meer informatie op www.accordeonverenigingamersfoort.nl, mail naar info@accordeonverenigingamersfoort.nl of bel secretaris Andrea van Diermen op tel. 033 – 785 04 68.
Locatie: Lambert Heijnricsstraat 23, Amersfoort
Zaal open 19:30 uur, aanvang concert 20:00 uur.
Entree €10,00, tot 12 jaar €5,00


Op zaterdag 25 maart geeft Accordeon Vereniging Accordeonata Lekkerkerk hun jaarlijkse uitvoering. Dit zal plaats vinden in: de grote zaal van Partycentrum Amicitia (Raadhuisplein 1 - Lekkerkerk)
aanvang is 20:00 uur.


Op zaterdag 25 maart geeft Accordeonvereniging Aeolus een concert.
Locatie: Schouwburgzaal Theothorne, in Dieren
Aanvang: 20.00 uur


Op zondag 26 maart 2017 organiseert Accordeonvereniging Blij Leven samen met maar liefst 82 accordeonisten een spetterende voorstelling in Perron-3 te Rosmalen. Accordeonvereniging Blij Leven uit 's-Hertogenbosch samen met 65 accordeonisten uit heel Nederland spelen ze een zeer gevarieerd programma, van pop tot klassiek, van tango tot swing. Medewerking wordt verleend door zangeres Karin van Gent, bassist Dick van Ingen en de presentator is de welbekende Jan Roosen! Ook dansschool El Corazon geeft acte de préséance alsmede een groep van Dansplaats Engelen! De kaartverkoop is reeds gestart! Het concert vangt aan op Zondag 26 maart a.s. om 15.00 uur. Kaarten kosten  15,00 en zijn te bestellen via: http://www.perron-3.nl/films-en-voorstellingen/spring/  (klik op bestellen!) Op het programma vooral verrassende muziek, muziek die je nog nooit met accordeons gehoord hebt!
Bestel snel, want de kaarten zijn snel uitverkocht! Op=op!


Op zaterdag 1 april 2017 geeft de Almeerse Accordeon Vereniging “Vivace” onder leiding van Carolien Bakker en Henk Bosklopper in samenwerking met het smartlappenkoor “Poldertranen Almere” onder leiding van Marije Peters, haar jaarconcert. Het concert begint om 20.00 uur en is rond 22.45 uur afgelopen. In de pauze en na afloop van het concert kunt u tot circa 00.30 uur luisteren naar of gezellig dansen op de muziek van de bekende Amsterdamse accordeonist Peter Batenburg. De zaal is open vanaf 19.45 uur. De toegangskaarten kosten € 8,50 en zijn vanaf maart 2017 verkrijgbaar. Gereserveerde kaarten graag uiterlijk tussen 19.00 en 19.30 uur afhalen. Voor nadere informatie, het bestellen of reserveren van kaarten kunt u telefonisch of per e-mail contact opnemen met Ria Jansen of Sjoerdje Klinker (zie contact gegevens).
Voor meer informatie kijk op  https://aavvivace.wordpress.com/2016/10/06/jaarconcert-2017 U bent van harte welkom en wij wensen u alvast een hele fijne muzikale avond. Tot ziens bij “Vivace”!
Locatie: de grote zaal van het Kerkcentrum de Goede Rede, Kerkgracht 60, 1354 AM Almere Haven (036-531 0691)
Aanvang: 20.00 uur


Op zaterdag 8 april organiseert Accordeonvereniging Con Zelo te Hoogwoud een jubileum concert ter ere van hun 75-jarig jubileum. Ze gaan hun jubileum zelkfs met 3 concerten vieren. Het eerste concert is op zaterdagavond 8 april 2017 in Partycentrum Op Stap in Hoogwoud. De muzikale leiding is ook deze keer in handen van Christa Groeneveld. Zij laat het A- en B-orkest diverse mooie melodieën spelen in allerlei genres. Ook nu is er een muzikaal intermezzo: Septimbre Theatergroep. Humor en muziek gaan hand in hand.
Locatie: Partycentrum Op Stap in Hoogwoud
Aanvang: 20.00 uur


Op zondag 9 april organiseert Stichting Novam-Gelderland en trekzak, Harmonica en Accordeon Ugchelen, de 7e Dag van het Balginstrument. Er is een open podium en verschillende ruimtes om te spelen. Deze dag wordt gehouden in Beekbergen, Het Lierderholt, Spoekweg 49,  7361 TM Aanvang is om 11. 00 uur  einde van de Dag om 17.00 uur. Aanmelden voor deze dag vóór 30 maart 2017.
Voor inlichtingen:
Henk van den Berg
De Cloese 110
7339 CR
Ugchelen
tel: 055-5336439 of 0653967951 e-mail: hbme@muziekeducatie.net

 
Op zondag 21 mei 2017 zal A.A.V. Forzando in samenwerking met Koninklijke harmonie Orpheus een verrassend concert opvoeren. In de spotlights van dit verrassende concert staat de Peer Gynt suite centraal uitgevoerd door een groot accordeonorkest bestaande uit spelers van over het hele land. Oorspronkelijk heeft Edvard Grieg deze muziek gecomponeerd naar het waar gebeurde verhaal en toneelstuk Peer Gynt. Leerlingen van praktijkschool de Kolom maakten er een bijpassende stop-motionfilm bij onder leiding van animatiemaker Moniek van der Kaarden. Naast deze bijzondere uitvoering zal meer symfonisch, klassiek en moderne muziek ten gehore worden gebracht door het accordeonorkest en de Koninklijke harmonie Orpheus Orpheus werd opgericht op 15 september 1864 en kan terugkijken op een rijke en succesvolle historie. Orpheus onderscheidt zich als Tilburgse harmonie door haar respectabele geschiedenis maar vooral door haar muzikale kunnen. Al jaren behoort ze tot de landelijke top van harmonieorkesten waarbij ze uitkomt in de hoogste divisie. De Amsterdamse Accordeon Verening Forzando werd op 7 juni 1938 opgericht en onderscheid zich door het ten gehore brengen van vooral symfonische en klassieke werken van 3e tot 1e divisie.
Aanvang concert: 15.00 uur
Entree: €12,50
Locatie: Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124-126, 1013 EX  Amsterdam
Reserveren gewenst bij bestuur@forzando.org

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu