Mondharmonica nieuws - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Mondharmonica nieuws

Mondharmonica
Gambia - 14-23 oktober
Dezelfde workshop opzet (deelname vrijblijvend, ook niet- mondharmonicaspelers zijn welkom) als bij het zomerkamp in Frankrijk.
We vieren dit jaar 2 jubileums namelijk 10 jaar Mondharmonica’s op school en 5 jaar Back to the Roots en Cultural exchange camp.
We bezoeken het schoolproject waar al 10 jaar elk jaar 45 kinderen mondharmonicales krijgen.
Daarnaast verblijven we voor de 5de keer met een groep in een klein dorpje in het zuiden van Gambia, ver van het toeristische gebied en daar maken we kennis met het echte Afrikaanse leven waar de Roots van de Blues en al onze popmuziek liggen. Geen betere manier om je in te leven dan door het zelf mee te maken ! We gaan op bezoek in de compounds en leven een week samen met onze Gambiaanse vrienden. We logeren in 8 eenvoudige 2-persoonshuisjes met elk een eigen douche en toilet. De lodge ligt direct aan het strand. Door de rust van ons privéstrand ver van de grote hotels is dit ook voor de zon- en zee-aanbidders een waar paradijs. Afgelopen jaar bezochten we onder andere Kunta Kinte eiland en gebieden die in de tijd van de slavernij een grote rol gespeeld hebben.
Doordat ik in de afgelopen 10 jaar veel mensen heb leren kennen is ook duidelijk geworden dat onze hulp meer dan welkom is. Sinds twee jaar ben ik dan ook ,samen met mijn Gambiaanse contactpersoon Lamin, bezig met het opzetten van een ROC.
Vorig jaar is een supermarktje geopend waar meisjes kunnen leren hoe een bedrijf gevoerd wordt, inkoop, verkoop, een beetje winst voor je eigen inkomen en geld overhouden voor het inkopen van nieuwe voorraad. Dit jaar starten de naailessen, Engelse les en computerlessen. Volgend jaar hopen we een klein restaurantje met twee gastenkamers te openen waar vooral het creëren van goede hygiënische omstandigheden (veel mensen zijn ziek door gebrek aan kennis omtrent hygiëne) en het ontvangen van westerse gasten geleerd zal worden.
De tickets worden al geboekt (plm €360,-/400,- retour) en er zijn 8 huisjes beschikbaar (overnachting, ontbijt, diner €170,- lunch tegen kleine extra vergoeding).
Vol=vol  Kosten workshops €110,-
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu