Orkesten festival 2018 - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Orkesten festival 2018

Orkesten Festival 2018
 
Uitnodiging NOVAM Orkestenfestival 2018
 
 
Aan alle besturen en dirigenten van Accordeonorkesten.
Op 8 april 2018 organiseert de orkestcommissie van de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica de tweede editie van het nieuwe en succesvolle festival voor accordeonorkesten. Dit festival zal weer plaatsvinden in het Akoesticum in Ede. Via deze brief nodigen wij iedereen van harte uit om aan dit festival deel te nemen. Door deel te nemen krijgt uw orkest de mogelijkheid om in een concertzaal van topkwaliteit te spelen. Daarnaast biedt het ook de kans om kennis te maken met andere verenigingen. Er is open inschrijving van orkesten , de orkestcommissie hoopt dat de animo om deel te nemen aan dit festival weer groot zal zijn. Bij de opzet van het tweede festival in 2018 zijn een paar inhoudelijke veranderingen :
1. Om het jureren te vergemakkelijken wil de orkestcommissie de komende keer een indeling op twee niveaus gaan maken.
 
In de ene zaal spelen orkesten met een niveau t/m waarschijnlijk eind tweede afdeling , In de andere zaal spelen orkesten vanaf begin eerste afdeling en hoger.  De orkestcommissie deelt de ingeschreven orkesten op grond van de opgeven werken in volgens niveau-indeling van de cataloguslijst accordeonorkesten van de Novam. (Zie website www.novam.net  , http://www.novam.net/catalogus-accordeonorkesten.html )

2.  De tweede verandering betreft de toekenning van prijzen.  Per zaal word door een deskundige jury alleen een eerste prijs toegekend . Om de orkesten op meerdere punten te kunnen beoordelen gaat de orkestcommissie volgend jaar, per zaal de publieksprijs van het eerste festival vervangen door 2 extra juryprijzen: Prijs voor de vertolker van “ Beste Originele Compositie voor Accordeonorkest en Prijs voor “Meest Sterke en Samenhangende Programma”  

3. Ieder Orkest mag verder 5 minuten inspelen op het podium , een andere verandering is dat de programmatijden van de orkesten alternerend worden, orkesten beginnen niet meer op hetzelfde moment. Op deze manier kunnen spelers eerder in een andere zaal naar elkaar luisteren.

De jury houd zo veel mogelijk rekening met alle facetten van het musiceren. Alle juryleden proberen een positief opbouwend rapport te schrijven, het gaat er vooral om dat de orkesten zoveel mogelijk naar elkaar luisteren en op ideeën gebracht worden. Ieder orkest probeert naar beste kunnen te spelen, een positief opbouwend jury rapport is daarbij zeer belangrijk! Aan het eind van de dag wordt de uitslag bekend gemaakt door een deskundige vakjury. Orkesten krijgen een schriftelijke, positief opbouwende kritiek. Let wel: Er worden géén punten gegeven. Er is geen limiet aan het aantal te spelen stukken, maar de maximaal toegestane tijdsduur van het programma bedraagt max. 20 speelminuten.

De kosten voor deze dag bedragen €85 voor leden NOVAM-orkesten en €130 voor niet leden NOVAM-orkesten.  
 
Inschrijving is mogelijk vanaf 1 september 2017 tot 1 februari 2018. Het inschrijfformulier is te vinden op www.novam.net

Wij denken dat deze veranderingen het festival nog aantrekkelijker maakt en hopen U in groten getale te mogen ontmoeten op 8 april 2018 in Ede!
Mochten er nog vragen zijn m.b.t. tot het festival ? stuur uw vraag naar christa.novam@gmail.com
met vriendelijke groeten, namens de orkestencommissie NOVAM
Christa Groeneveld

Orkestcommissie NOVAM:
Tim Fletcher
Christa Groeneveld
Leo van Lierop
Evert van Amsterdam
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu