Orkestenfestival 2019 - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Orkestenfestival 2019

Orkestenfestival 2019
laatste nieuws:
Maximum aantal Inschrijvingen Orkestenfestival bereikt.
Op dit moment kunnen er geen orkesten meer geplaatst worden voor het orkestenfestival op 14 april in Ede. Er zullen uiteindelijk 24 orkesten, verdeeld over 2 zalen, meedoen aan het festival. Nieuwe inschrijvingen voor dit festival worden op de wachtlijst geplaatst en hebben voorrang bij plaatsing in 2020.

Uitnodiging NOVAM Orkestenfestival  14 april 2019 (inschrijven voor het Orkestenfestival 2020 kan vanaf oktober 2019)

Aan alle besturen en dirigenten van Accordeonorkesten ,
Op 14 april 2019 organiseert de orkestcommissie van de Nederlandse Organisatie voor Accordeon en Mondharmonica de derde editie van het nieuwe en succesvolle festival voor accordeonorkesten. Dit festival zal weer plaatsvinden in het Akoesticum in Ede. Via deze brief nodigen wij iedereen van harte uit om aan dit festival deel te nemen. Door deel te nemen krijgt uw orkest de mogelijkheid om in een concertzaal van topkwaliteit te spelen. Daarnaast biedt het ook de kans om kennis te maken met andere verenigingen. Er is open inschrijving van orkesten , de orkestcommissie hoopt dat de animo om deel te nemen aan dit festival weer groot zal zijn.

Belangrijkste zaken m.b.t. het derde festival in 2019 zijn  :
1. Het festival zal plaatsvinden in 3 zalen tegelijk . Om het jureren te vergemakkelijken zal de orkestcommissie , evenals bij organisatie van het tweede festival , een indeling op 3 niveaus gaan maken. De orkestcommissie deelt de ingeschreven orkesten in op grond van de opgeven werken volgens niveau-indeling van de cataloguslijst accordeonorkesten van de Novam.(Zie website www.novam.net  , http://www.novam.net/catalogus-accordeonorkesten.html )

2. Per zaal wordt door een deskundige jury alleen een eerste prijs toegekend. Om de orkesten op meerdere punten te kunnen beoordelen word er door de jury per zaal 2 extra juryprijzen toegekend :  Prijs voor de vertolker van “ Beste Originele Compositie “ voor Accordeonorkest en  tenslotte de  “Programmaprijs “

3. Aandachtpunten m.b.t. het toekennen van de Programmaprijs:
-De programmaprijs zal gaan naar een orkest wat de gespeelde werken goed uitvoert en een afgewogen en evenwichtig programma heeft. Het is bedoeld als aanmoedigingsprijs voor orkesten.
-Het orkest laat in zijn programma meerdere stijlen “muziek“ horen,  bij voorkeur origineel én bewerking.
-De jury kan b.v. ook letten op weinig gespeelde bijzondere literatuur, interessante nieuwe muziek of premières.

4. Ieder Orkest mag  5 minuten inspelen op het podium,  de programmatijden van de orkesten worden alternerend: orkesten beginnen niet meer op hetzelfde moment. Op deze manier kunnen spelers eerder in een andere zaal naar elkaar luisteren.
De jury houdt zo veel mogelijk rekening met alle facetten van het musiceren. Alle juryleden proberen een positief opbouwend rapport te schrijven, het gaat er vooral om dat de orkesten zoveel mogelijk naar elkaar luisteren en op ideeën gebracht worden. Ieder orkest probeert naar hun beste kunnen te spelen, een positief opbouwend juryrapport is daarbij zeer belangrijk! Aan het eind van de dag wordt de uitslag bekend gemaakt door een deskundige vakjury. Orkesten krijgen schriftelijke, positief opbouwende kritiek. Let wel: Er worden géén punten gegeven. Er is geen limiet aan het aantal te spelen stukken, maar de maximaal toegestane tijdsduur van het programma bedraagt max. 20 speelminuten.

De kosten voor deze dag bedragen €90 voor leden NOVAM en €145 voor niet leden NOVAM . Inschrijving is mogelijk vanaf 1 september 2018 tot 15 februari 2019. (maar Vol =Vol )  
Gelijk met de inschrijving moet het inschrijfgeld worden overgemaakt naar IBAN NL23INGB0000665608 t.n.v. NOVAM o.v.v. orkestenfestival 14 april 2019.  
Een aangemeld orkest krijgt alleen inschrijfgeld terug tot 3 maanden voor de datum van het festival. Vanaf dat moment staan namelijk de vaste kosten van het orkestenfestival vast voor de Novam-organisatie.

Wij hopen U op 14 april 2019 in grote getale weer te mogen ontmoeten op het derde accordeon-orkestenfestival nieuwe stijl in Ede!
Mochten er nog vragen zijn m.b.t. tot het festival, stuur uw vraag dan naar christa.novam@gmail.com

Met vriendelijke groeten,
namens de orkestencommissie NOVAM
Christa Groeneveld

Orkestcommissie NOVAM:
Tim Fletcher
Christa Groeneveld
Leo van Lierop
Evert van Amsterdam
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu