Symfonisch accordeonorkest - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Symfonisch accordeonorkest

NOVAM 90 JAAR
Voor dit Jubileum Symfonisch accordeonorkest is geen leeftijdsgrens.

NIEUWS over het Jubileum Symfonisch Accordeonorkest
De play-in spelers van het Symfonisch orkest zullen samen met het Nederlands Symfonisch Accordeonorkest o.l.v. Tim Fletcher, naast het concert van C.P.E. Bach, een andere 2e compositie spelen, te weten “Between the two rivers” van Philip Sparke, een goede You tube opname is: KLIK HIER om te luisteren naar een voorbeeld van dit muziekwerk. De repetities van dit orkest zijn iets veranderd, de eerste repetitie vind al plaats op 19 mei. Een maand vóór de eerste repetitie zullen de partijen worden opgestuurd naar alle spelers. De inschrijfdatum voor dit orkest sluit daarom wat eerder n.l. op 19 april.

KLIK HIER voor een luister voorbeeld van het concert van C.P.E. Bach dat samen met Vincent van Amsterdam wordt gespeeld.

Het niveau voor dit orkest is minimaal 1e divisie. Om dit niveau te waarborgen vragen we van accordeonisten die willen deelnemen een referentie of een korte auditie. Dit orkest staat onder leiding van Tim Fletcher.

Tim Fletcher studeerde af op accordeon aan het Rotterdams conservatorium bij Miny Dekkers. Tijdens zijn studie volgde hij Masterclasses in Graz, Berlijn, Kopenhagen en Rotterdam bij vooraanstaande accordeonisten. Hij speelde in ensemble D’acht, een professioneel accordeonensemble dat o.a. optrad op het grachtenfestival in Amsterdam en Musica Sacra te Maastrcht. Daarnaast speelt hij ook bandoneon, o.a. bij het Piazzo Ensemble. Dirigeerlessen volgde Tim Fletcher bij o.a. Jac Willems en  Daan Admiraal, Arie van Beek, hij studeerde af bij Alex Schllings aan het conservatorium in Zwolle. Een aantal jaren gaf Tim les in accordeonorkestdirectie aan het Artiance in Alkmaar. Tim Fletcher dirigeerde het stedelijk muziekkorps Hindeloopen en STRACC, een eigen opgericht professioneel ensemble met Strijkers en Accordeons. Hij dirigeert nu een aantal accordeonverenigingen waaronder Brouwers Akkordeonorkest, RAC Bennekom en KNA Goor. Tevens is Tim Fletcher initiator en dirigent van het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest.  Naast spelen en dirigeren arrangeert en componeert hij o.a. voor de ensembles waarin hij speelt en de orkesten die hij dirigeert. Tim Fletcher bedenkt projecten waarmee hij meer aandacht probeert te vestigen op accordeonorkesten en op die manier de kwaliteit van accordeonorkesten en waardering voor accordeonorkesten te verbeteren. Successen waren o.a. de REL festivals en Gesammtkunstwerk “Het einde der tijden”: muziek, beeldende kunst en theater met voorstellingen door het hele land. Ook zit Tim Fletcher in de organisatie van het NOVAM orkestenfestival dat jaarlijks in april in Akoesticum te Ede plaatsvindt.

Repetities
De repetities van het Jubileum Symfonisch accordeonorkest zullen plaatsvinden in de Taborkerk, Prinsesselaan 8,  6713 PX Ede.
LET OP, de eerste twee data zijn veranderd!
·     Zaterdag 19 mei 2018 (11.00 tot 15.00 uur)
·     Zaterdag 15 september 2018 (10.00 tot 14.00 uur)
·     Zaterdag 13 oktober 2018 (10.00 tot 14.00 uur)
·     Zaterdag 27 oktober 2018 (10.00 tot 14.00 uur)
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu