Vereniging concert verslagen - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Vereniging concert verslagen

Verenigingen

Zondag 15 januari 2017 gaf accordeonvereniging Musetta uit Nijeveen, Allegro uit Linde en het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest een nieuwjaarsconcert
Meppel, een bomvol Ogterop zondagmiddag 15 januari voor een niet-alledaags Nieuwjaarsconcert, jong en oud in de zaal. Eveneens een bomvol podium waarop meer dan zestig glimmende accordeons eensgezind samen een puik concert neerzetten. De accordeonisten worden ondersteund door de slagwerkgroep Dynamic uit Nijeveen en Jeanine de Herdt op saxofoon. ‘Twee jaar geleden waren we voor het eerst hier in deze prachtige zaal uit 1886’ vertelt dirigent Arjan Pit. En we dachten ‘dat gaan we gewoon weer doen !’ Terecht want in de Meppeler schouwburg komt de volle klank van de accordeons het mooist tot uiting. ‘Een leeftijdsverschil hier op het podium van meer dan zestig jaar: de accordeon is voor jong en oud !’ Voor de pauze wordt het publiek opgewarmd door Musetta, Allegro en Dynamic met zeer uiteenlopende muziekstukken, variërend van The Free World Fantasy, tot evergreens uit The Sound of Music, Motown en Pirates of the Caribbean, het gevoelige You raise me up en een stomende Blues Factory tot besluit. De muzikanten bewijzen hiermee hoe veelzijdig de accordeon is. Een bijzondere ervaring is ook de uitvoering van Queen’s Bohemian Rapsody door veertig accordeons.
Repeteren Na de pauze trakteert het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest onder leiding van Jorind Josemans ons op een subliem miniconcertje. De Meppelse Anouk Pieters is één van de twintig leden van dit orkest, bestaande uit de beste jeugdaccordeonisten van ons land. De leden van het NJAO komen overal vandaan ’vertelt Anouk. ‘En om samen te kunnen repeteren komen we elke maand een heel weekend bij elkaar.’ Dat er regelmatig gerepeteerd wordt, is goed te horen. Heel verfijnd klinkt het Chinese sprookje Legend from Yahoo, twee tango’s van Astor Piazzolla worden met passie gespeeld en een prachtige Palladio van Karl Jenkins, die na een kleine wissel op het podium, gespeeld wordt door alle accordeonisten gezamenlijk. Het concert wordt afgesloten met een vrolijke Abba-medley en natuurlijk een toepasselijk ‘Happy New Year.’Zaterdag 10 december gaf Accordeonvereniging Oosterbeek AVO haar jaarlijkse concert in zalencentrum Lebret in Oosterbeek. Voor een volle zaal speelde o.l.v. dirigent Paul Beekhuizen het Amusementsorkest  o.a. Granada van A.Lara, Zip-A-Dee-Doo-Dah van R. Gilbert en ook werd er een Hommage à Edith Piaf met veel verve ten gehore gebracht. Het Concertorkest speelde o.a. Orion van J.van der Roost, Arioso van J.S.Bach, Oblivion van A.Piazzolla en nog diverse andere muziekstukken. Voor het volledige programma kijk op www.accordeonverenigingoosterbeek.nl Ook waren er deze avond diverse jubilarissen te huldigen. Lidy Jordens en Margo Paap, beiden 12 1/2 jaar lid, Paul Beekhuizen 40 jaar lid, Lia Hesseling 45 jaar lid en Ria Cuperus 50 jaar lid. Allen kregen een attentie en werden in de bloemen gezet. Aan Paul Beekhuizen en Ria Cuperus werd ook nog een resp. zilveren en gouden legpenning en oorkonde door een vertegenwoordiger van de NOVAM uitgereikt. 2017 bestaat AVO 75 jaar en geeft dan 9 april een jubileumconcert in de vorm van een koffieconcert.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu