weekends & workshops - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

weekends & workshops

Agenda en activiteiten
Info over Toppershoedje, onderaan deze pagina.

Workshop Jazz en Pop voor docenten.
De lichte muziekcommissie van de NOVAM heeft op 7 oktober 2017 een workshop Jazz en Pop voor docenten georganiseerd, een inspirerende dag vol handvaten voor de docent. De workshop Jazz en Pop voor docenten is een kennismaking met het gebruik van jazz en pop in de lespraktijk voor accordeonisten. Omdat het voor klassiek georiënteerde docenten soms lastig kan zijn om elementen uit de jazz en pop te gebruiken binnen hun lespraktijk, is deze workshop een manier om hierover nieuwe ideeën en mogelijkheden te geven. Ook wat complexere informatie betreffende akkoordgebruik, balgtechniek en swingtiming zal worden gesproken en gedemonstreerd. Verder zullen toepassingen en oefeningen voor thuisstudie worden gemaakt en meegegeven.
De workshop bestaat uit een praktisch gedeelte (90 min) waarin er diverse oefeningen worden gegeven in een groep van maximaal 15 personen. Een lezing over de toepassing van Jazz en Pop op accordeon (90 min) en een korte lezing over de geschiedenis van Jazz op accordeon (30 min).

Wanneer: 7 oktober 2017
Waar: ArtEZ conservatorium (Utrechtsestraat 85, Arnhem)
Kosten: € 10,- NOVAM leden 15,- niet-NOVAM leden
Docent: Rik Cornelissen (hoofdvakdocent ArtEZ accordion Jazz & Pop)
Inschrijving en informatie: info@rikcornelissen.com of via het secretariaat van de NOVAM secretaris@novam.net

De workshop is mede mogelijk gemaakt door:

  

Op zaterdag 7 oktober is de beroemde accordeonist Geir Draugsvoll in Nederland om een concert te geven en masterclasses. Annemarieke v.d. Ploeg heeft er een interessante dag van gemaakt. Klik hier voor meer info.

Op 3,4 en 5 november organiseerd Forzando het muziekweekend Lage Vuursche.
Vanaf heden kun  je je nu weer kunt inschrijven voor het muziekweekend van 3, 4, en 5 november in  Lage Vuursche. Achter de schermen wordt hard gewerkt om er weer een muzikaal , leerzaam en culinair weekend van te maken met enkele boeiende workshops! Evenals de voorgaande jaren zullen wij onder leiding van Leo van Lierop de volgende stukken trachten eigen te maken: Dance Macabre van Saint Saens en de Metropolitan suite van Adolf Götz. Twee werken met een flinke uitdaging voor de redelijk gevorderde accordeonist. Er zijn ook partijen beschikbaar in een eenvoudige setting. Omdat we nu het hele huis hebben kunnen huren is er ook meer ruimte om evt familieleden en kinderen mee te nemen tegen een gereduceerd tarief. Er zijn ruim voldoende kamers aanwezig zowel een als twee persoons.  Het aanmeldingsformulier is te vinden op www.forzando.org, aan te vragen bij bestuur@forzando.org of te downloaden via de facebook pagina: Amsterdamse accordeonvereniging Forzando


Toppershoedje 2017 orkestweekend

 
Vanaf vrijdag 24 november 2017 kunt u weer deelnemen aan het bekende accordeon weekend in het Toppershoedje. Om de juiste reserveringen voor de bungalows te maken willen we graag voor 1 oktober weten wie er aan dit weekend mee gaan doen!  Het weekend waarin het met elkaar in orkestverband musiceren voorop staat,  wordt weer gehouden vanaf vrijdag 24 november tot zondag 26 november in het Zuid-Hollandse Ouddorp. Het weekend staat onder leiding van Ronald van Overbruggen en Niek van Uden. Naast de repetities is er uiteraard ook ruimte in het programma om met elkaar gezellig samen te zijn. Het Vakantiepark ligt op een prachtige locatie, je loopt zo naar het strand. Het verschil tussen eb en vloed is enorm, dus het verschil tussen de breedte van het strand is groot. Het beloofd een afwisselend weekend te worden, samen musiceren en daarnaast genieten van de gezelligheid en de mooie natuur. Op zondag 26 november wordt het weekend afgesloten met een presentatie.
Het Toppershoedje is een RCN Vakantiepark.  
Adres: Strandweg 2-4
3253 LR Ouddorp
De kosten bedragen € 125,- voor Novam leden, en € 135,- voor niet leden.
We hopen op veel enthousiaste deelnemers.

Petra van Drieënhuizen

(hieronder het inschrijfformulier voor het Topperhoedje weekend)
individueel lid van de NOVAM
lid via accordeon vereniging
geen lid van de NOVAMTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu