weekends & workshops - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

weekends & workshops

Agenda en activiteiten
 
Summerschool NL 2018
Het Accordeonkamp is al 12 jaar lang een begrip in Nederland. Accordeonisten uit Nederland België en Duitsland komen een midweek of lang weekend samen muziek maken, waarbij de focus ligt op ontwikkeling. De docenten werken gedifferentieerd, dit betekend dat tijdens het kamp zowel beginners als conservatorium niveau, op het eigen niveau lesmateriaal aangeboden krijgen. Er is voor iedereen een passende uitdaging.

Vaak hoor ik in de wandelgangen: "Kamp, dat is niks voor mij". Dat deed iets met mij. Het is namelijk juist de bedoeling om mensen die serieus met de muziek bezig zijn en zich willen ontwikkelen te ontvangen in het kamp. Dit is één van de redenen dat het zomerkamp dit jaar omgedoopt is tot "Summerschool NL". Het is een muzikale week, met een educatief programma, geschikt voor jongeren, volwassenen, kamp sfeer (overnachten in de accommodatie) of serieus (b.v. door elders te overnachten), beginners en studenten van het conservatorium. Voor studenten is er ook de mogelijkheid om op stage basis deel te nemen wat financieel erg prettig kan uitpakken.

De opzet van 2018:
30 juli-3 augustus:      Jeugdweek €275,-
31 juli-4 augustus:      Nightschool €15,- per avond
3 -6 augustus:             Volwassenen weekend. €325,-

De jeugdweek is bedoeld voor iedereen die zich daar thuis voelt tot ongeveer 18 jaar. Als je i.v.m. je leeftijd twijfelt of je bij de jeugd of volwassenen hoort, overleg dan even. We zoeken dan samen naar een passend programma. In de Jeugdweek mogen dit jaar ook HaFaBra spelers deelnemen. Dat is tevens de tweede reden dat de naam is veranderd.
 
Met de jeugd studeren we een programma in wat op vrijdag middag gepresenteerd zal worden aan de ouders. In dit programma verstoppen de docenten veel lessen over bijvoorbeeld toonvorming, zinsbouw en vaardigheidstraining. De jeugd krijgt daarnaast op een inspirerende en speelse manier een gedegen theorie programma aangeboden.

Nightschool:
Gedurende de jeugdweek hebben we iedere avond een bijzondere gast in huis. (19.30-22.00 uur). Iedereen die een interessant onderwerp ziet staan is welkom om deel te nemen (Jeugd en volwassenen!). Je betaalt per avond en kan daardoor zelf kiezen hoeveel je deelneemt.

Volwassenen weekend:
In dit weekend zetten we de Nightschool voort. We werken workshop gericht. Uiteraard gaan we partituren insturen als orkest, toch zal er altijd een duidelijk leerdoel aanwezig zijn waar de focus op ligt. Er is niet een eindpresentatie waar naar toe gewerkt moet worden. Voor inhoudelijke informatie kan je vanaf eind maart terecht op de website. (tot die tijd is enkel basis info aanwezig).

Summerschool NL heeft een klein en ongedwongen karakter, waarbij persoonlijke aandacht voorop staat. Om deze reden kunnen er slechts 25 deelnemers inschrijven. De eerste ronde herinschrijvers is al binnen, dus wacht niet te lang met inschrijven om teleurstelling te voorkomen!

Wil je online kennismaken met het team van dit jaar of inschrijven? Bezoek dan de site! www.summerschool.nl Ook voor de meest actuele informatie.
Meer informatie of vragen:
info@accordeonkamp.nl , of per telefoon: 06 53 79 82 63
Annemarieke van der PloegAls er info is over het Toppershoedje 2018, dan zal dat hier op de site komen.

Petra van Drieënhuizen

(hieronder het inschrijfformulier voor het Topperhoedje weekend 2017)
individueel lid van de NOVAM
lid via accordeon vereniging
geen lid van de NOVAMTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu