weekends & workshops - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

weekends & workshops

Agenda en activiteiten
Toppershoedje 2019, 1 tot en met 3 februari.
 
Op het bungalowpark Toppershoedje hebben we weer een aantal 6-persoons huisjes gehuurd. De dirigenten Ronald van Overbruggen en Niek van Uden gaan weer mooie stukken uitzoeken zodat er fijn met elkaar gemusiceerd kan worden. Het park ligt op het Zuid Hollandse eiland in het dorpje Ouddorp. Naast het samen musiceren is er zeker ook ruimte in het programma om even lekker uit te waaien langs het strand. Daarnaast is het altijd erg gezellig om accordeonisten uit het hele land te ontmoeten.
De kostprijs voor NOVAM leden is € 125,- , niet leden betalen € 135,-.  Verder is het handig om een lakenpakket voor € 7,- af te nemen.
Alle deelnemers krijgen een rekening van de penningmeester.  Vorig jaar maakte iedereen het geld zelf van te voren over. Dit jaar gaat het dus anders: alle deelnemers ontvangen een rekening.

We hopen weer op een grote, enthousiaste groep.

Namens het NOVAM bestuur:
Petra van Drieënhuizen

(hieronder het inschrijfformulier voor het Topperhoedje weekend 2019)
individueel lid van de NOVAM
lid via accordeon vereniging
geen lid van de NOVAMZaterdag 19 januari, Workshop Jazz & Impro voor Accordeondocenten
 
Heb je je als docent ooit weleens afgevraagd hoe je met een leerling met jazz begint? Of hoe je een popnummer kunt begeleiden op de baskant zonder dat het meteen een volks karakter krijgt? Of hoe je op een eenvoudige manier improvisatie en vrij spelen kunt verwerken in je lessen? De workshop Jazz en Pop voor docenten is een kennismaking met het gebruik van jazz en pop in de lespraktijk voor accordeonisten. Omdat het voor klassiek georiënteerde docenten soms lastig kan zijn om elementen uit de jazz en pop te gebruiken binnen hun lespraktijk, is deze workshop een manier om hierin nieuwe ideeën en mogelijkheden te geven. De workshop is praktisch ingericht: oefeningen die direct toe te passen zijn in jouw eigen lespraktijk gaan we doornemen en uitvoeren. Je leert hiermee het spelen en begeleiden van jazz en pop nummers, aangevuld met karakteristieke eigenschappen zoals frasering en articulatie die tot de muzikale taal van de jazz behoren. Maar ook wat complexere informatie betreft akkoord-gebruik, balgtechniek en swingtiming zal worden gesproken en gedemonstreerd. Toepassingen en oefeningen voor thuisstudie zullen hiervoor worden gemaakt en meegegeven.
Wanneer: zaterdag 19 januari 2019 (10:00 – 14:30u)
Waar: ArtEZ conservatorium (Utrechtsestraat 85, Arnhem)
Kosten: 40 € deelname (30 € voor Novam-leden)
Docent: Rik Cornelissen (hoofdvakdocent ArtEZ accordion Jazz & Pop)

tevens voor leifhebbers van de lichte muziek, maar geen accordeon docent is er ook:
 
Workshop Jazz & Impro voor beginners, zaterdag 2 februari 2019
 
- elk niveau
 
- impro, begeleiden, swing-timing, articulatie en frasering
 
- groep van max 12 deelnemers
 
- kosten deelname €40 pp (€30 Novam-lid)
 
- zaterdag 2 feb 2019

Mede mogelijk gemaakt door:


Hieronder het vervolg van de oproep voor een project orkest voor de provincies Groningen, Friesland, Dernthe en Overijsel. (bericht uit de Nieuwsbrief van juni 2018)

Vervolg van de oproep.
Hoe kan je deelnemen?
Als je wilt deelnemen aan dit project, willen we je vragen het bijgaande inschrijfformulier volledig in te vullen en vervolgens via mail aan ons te retourneren. Gelet op de organisatie en de te maken kosten vragen wij het verschuldigde bedrag van € 150,00 vooraf te betalen. Hiervoor neem je deel aan 6 repetities en 4 concerten. De inschrijving sluit op 1 juli 2018. Er kunnen maximaal 35 accordeonisten deelnemen. Alle benodigde gegevens kun je aangeven op het inschrijfformulier.

Repetitiedata:
16 september 2018, 25 november 2018, 27 januari 2019,31 maart 2019, 02 juni 2019, 25 augustus 2019 (try-out) De repetities zullen plaatsvinden op een centraal gelegen locatie met goede voorzieningen. Tijdens de repetities zal gezorgd worden voor koffie en een lunch.

Wat is het niveau en wat gaan we spelen?
De stukken zullen eerste of eredivisieniveau hebben. Je kan een voorkeur aangeven in welke partij je wilt spelen, maar dat biedt geen garantie.
Hieronder een selectie van stukken die we zouden kunnen spelen, andere suggesties zijn welkom:
•    Moment for Morricone                     E. Morricone
•    Symphonie nr 7 deel 2                     L. van Beethoven
•    Galaxy                                           H. G. Kölz
•    Il Postino                                        L. Bacalov
•    Spring                                            G.S. Mathis/R. Würthner
•    Romance del Diablo                        A. Piazzolla
•    Suite für Akkordeon-Orchester        R. Bruci/W. Pfeffer
•    Haifisch-Variationen                        K. Weill/H. Quakernack
•    Auf einem Persischen Markt            A.W. Ketelbey
•    Palladio                                         K. Jenkins
•    Zirkus Zirkus                                  A. Götz
•    etc.

We hebben het volgende bedacht:
In de periode van 16 september 2018 t/m 25 augustus 2019 gaan we 6 keer repeteren op zondagochtend van 10.00 tot ongeveer 14.00 uur, op een nader te bepalen locatie. De leiding is in handen van een bekwame, gediplomeerde en zeer ervaren (accordeon)dirigent. Een ieder die besluit deel te nemen aan dit project krijgt de bladmuziek van tevoren toegestuurd en studeert de stukken thuis in, het samenspel kan geoefend worden tijdens de gezamenlijke repetities. Na deze 6 repetities willen we in iedere provincie een concert verzorgen. Om dit mogelijk te maken, willen we ook nog twee andere acts uitnodigen, uit de desbetreffende provincie, om zo tot een mooi en gevarieerd concert te komen. Dit kan bijvoorbeeld een koor of een big band zijn. Heb je suggesties uit jouw provincie, dan horen wij dit graag.  Wil je meer weten over hoe je kan deelnemen, de kosten, en wat er gespeelt gaat worden, klik hier voor het vervolg.

Heb je nog vragen dan kun je mailen naar bovenstaand adres of bellen met nummer: 06 52 00 44 49 (Dineke) of 06 28 03 67 78 (Roelien)
We hopen uiteraard dat zich voldoende mensen aanmelden en dat we er samen een prachtig project van kunnen maken. We zien uit naar jullie reactie!
Met muzikale groet,
Roelien van der Haar, Elly Verbeek, Ariën Verbeek en Dineke Prinsen
(In het kader van de  wet AVG worden jullie gegevens uitsluitend vastgelegd en gebruikt voor dit project)
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu