weekends & workshops - NOVAMweb

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

weekends & workshops

Agenda en activiteiten
 
ArtEZ lesdag voor accordeondocenten, 22 sept. 2018 (helaas gaat deze niet door en zal in januari 2019 gepland gaan worden)
 
Heb je je als docent ooit weleens afgevraagd hoe je met een leerling met jazz begint? Of hoe je een popnummer kunt begeleiden op de baskant zonder dat het meteen een volks karakter krijgt? Of hoe je op een eenvoudige manier improvisatie en vrij spelen kunt verwerken in je lessen? De workshop Jazz en Pop voor docenten is een kennismaking met het gebruik van jazz en pop in de lespraktijk voor accordeonisten. Omdat het voor klassiek georiënteerde docenten soms lastig kan zijn om elementen uit de jazz en pop te gebruiken binnen hun lespraktijk, is deze workshop een manier om hierin nieuwe ideeën en mogelijkheden te geven. De workshop is praktisch ingericht: oefeningen die direct toe te passen zijn in jouw eigen lespraktijk gaan we doornemen en uitvoeren. Je leert hiermee het spelen en begeleiden van jazz en pop nummers, aangevuld met karakteristieke eigenschappen zoals frasering en articulatie die tot de muzikale taal van de jazz behoren. Maar ook wat complexere informatie betreft akkoord-gebruik, balgtechniek en swingtiming zal worden gesproken en gedemonstreerd. Toepassingen en oefeningen voor thuisstudie zullen hiervoor worden gemaakt en meegegeven.
Wanneer: 22 sept 2018 (10:00 – 14:30u)
Waar: ArtEZ conservatorium (Utrechtsestraat 85, Arnhem)
Kosten: 25 € deelname (20 € voor Novam-leden)
Docent: Rik Cornelissen (hoofdvakdocent ArtEZ accordion Jazz & Pop)

Mede mogelijk gemaakt door:

 


Hieronder het vervolg van de oproep voor een project orkest voor de provincies Groningen, Friesland, Dernthe en Overijsel. (bericht uit de Nieuwsbrief van juni 2018)

Vervolg van de oproep.
Hoe kan je deelnemen?
Als je wilt deelnemen aan dit project, willen we je vragen het bijgaande inschrijfformulier volledig in te vullen en vervolgens via mail aan ons te retourneren. Gelet op de organisatie en de te maken kosten vragen wij het verschuldigde bedrag van € 150,00 vooraf te betalen. Hiervoor neem je deel aan 6 repetities en 4 concerten. De inschrijving sluit op 1 juli 2018. Er kunnen maximaal 35 accordeonisten deelnemen. Alle benodigde gegevens kun je aangeven op het inschrijfformulier.

Repetitiedata:
16 september 2018, 25 november 2018, 27 januari 2019,31 maart 2019, 02 juni 2019, 25 augustus 2019 (try-out) De repetities zullen plaatsvinden op een centraal gelegen locatie met goede voorzieningen. Tijdens de repetities zal gezorgd worden voor koffie en een lunch.

Wat is het niveau en wat gaan we spelen?
De stukken zullen eerste of eredivisieniveau hebben. Je kan een voorkeur aangeven in welke partij je wilt spelen, maar dat biedt geen garantie.
Hieronder een selectie van stukken die we zouden kunnen spelen, andere suggesties zijn welkom:
•    Moment for Morricone                     E. Morricone
•    Symphonie nr 7 deel 2                     L. van Beethoven
•    Galaxy                                           H. G. Kölz
•    Il Postino                                        L. Bacalov
•    Spring                                            G.S. Mathis/R. Würthner
•    Romance del Diablo                        A. Piazzolla
•    Suite für Akkordeon-Orchester        R. Bruci/W. Pfeffer
•    Haifisch-Variationen                        K. Weill/H. Quakernack
•    Auf einem Persischen Markt            A.W. Ketelbey
•    Palladio                                         K. Jenkins
•    Zirkus Zirkus                                  A. Götz
•    etc.

We hebben het volgende bedacht:
In de periode van 16 september 2018 t/m 25 augustus 2019 gaan we 6 keer repeteren op zondagochtend van 10.00 tot ongeveer 14.00 uur, op een nader te bepalen locatie. De leiding is in handen van een bekwame, gediplomeerde en zeer ervaren (accordeon)dirigent. Een ieder die besluit deel te nemen aan dit project krijgt de bladmuziek van tevoren toegestuurd en studeert de stukken thuis in, het samenspel kan geoefend worden tijdens de gezamenlijke repetities. Na deze 6 repetities willen we in iedere provincie een concert verzorgen. Om dit mogelijk te maken, willen we ook nog twee andere acts uitnodigen, uit de desbetreffende provincie, om zo tot een mooi en gevarieerd concert te komen. Dit kan bijvoorbeeld een koor of een big band zijn. Heb je suggesties uit jouw provincie, dan horen wij dit graag.  Wil je meer weten over hoe je kan deelnemen, de kosten, en wat er gespeelt gaat worden, klik hier voor het vervolg.

Heb je nog vragen dan kun je mailen naar bovenstaand adres of bellen met nummer: 06 52 00 44 49 (Dineke) of 06 28 03 67 78 (Roelien)
We hopen uiteraard dat zich voldoende mensen aanmelden en dat we er samen een prachtig project van kunnen maken. We zien uit naar jullie reactie!
Met muzikale groet,
Roelien van der Haar, Elly Verbeek, Ariën Verbeek en Dineke Prinsen
(In het kader van de  wet AVG worden jullie gegevens uitsluitend vastgelegd en gebruikt voor dit project)Summerschool NL 2018
Het Accordeonkamp is al 12 jaar lang een begrip in Nederland. Accordeonisten uit Nederland België en Duitsland komen een midweek of lang weekend samen muziek maken, waarbij de focus ligt op ontwikkeling. De docenten werken gedifferentieerd, dit betekend dat tijdens het kamp zowel beginners als conservatorium niveau, op het eigen niveau lesmateriaal aangeboden krijgen. Er is voor iedereen een passende uitdaging.

Vaak hoor ik in de wandelgangen: "Kamp, dat is niks voor mij". Dat deed iets met mij. Het is namelijk juist de bedoeling om mensen die serieus met de muziek bezig zijn en zich willen ontwikkelen te ontvangen in het kamp. Dit is één van de redenen dat het zomerkamp dit jaar omgedoopt is tot "Summerschool NL". Het is een muzikale week, met een educatief programma, geschikt voor jongeren, volwassenen, kamp sfeer (overnachten in de accommodatie) of serieus (b.v. door elders te overnachten), beginners en studenten van het conservatorium. Voor studenten is er ook de mogelijkheid om op stage basis deel te nemen wat financieel erg prettig kan uitpakken.

De opzet van 2018:
30 juli-3 augustus:      Jeugdweek €275,-
31 juli-4 augustus:      Nightschool €15,- per avond
3 -6 augustus:             Volwassenen weekend. €325,-

De jeugdweek is bedoeld voor iedereen die zich daar thuis voelt tot ongeveer 18 jaar. Als je i.v.m. je leeftijd twijfelt of je bij de jeugd of volwassenen hoort, overleg dan even. We zoeken dan samen naar een passend programma. In de Jeugdweek mogen dit jaar ook HaFaBra spelers deelnemen. Dat is tevens de tweede reden dat de naam is veranderd.
 
Met de jeugd studeren we een programma in wat op vrijdag middag gepresenteerd zal worden aan de ouders. In dit programma verstoppen de docenten veel lessen over bijvoorbeeld toonvorming, zinsbouw en vaardigheidstraining. De jeugd krijgt daarnaast op een inspirerende en speelse manier een gedegen theorie programma aangeboden.

Nightschool:
Gedurende de jeugdweek hebben we iedere avond een bijzondere gast in huis. (19.30-22.00 uur). Iedereen die een interessant onderwerp ziet staan is welkom om deel te nemen (Jeugd en volwassenen!). Je betaalt per avond en kan daardoor zelf kiezen hoeveel je deelneemt.

Volwassenen weekend:
In dit weekend zetten we de Nightschool voort. We werken workshop gericht. Uiteraard gaan we partituren insturen als orkest, toch zal er altijd een duidelijk leerdoel aanwezig zijn waar de focus op ligt. Er is niet een eindpresentatie waar naar toe gewerkt moet worden. Voor inhoudelijke informatie kan je vanaf eind maart terecht op de website. (tot die tijd is enkel basis info aanwezig).

Summerschool NL heeft een klein en ongedwongen karakter, waarbij persoonlijke aandacht voorop staat. Om deze reden kunnen er slechts 25 deelnemers inschrijven. De eerste ronde herinschrijvers is al binnen, dus wacht niet te lang met inschrijven om teleurstelling te voorkomen!

Wil je online kennismaken met het team van dit jaar of inschrijven? Bezoek dan de site! www.summerschool.nl Ook voor de meest actuele informatie.
Meer informatie of vragen:
info@accordeonkamp.nl , of per telefoon: 06 53 79 82 63
Annemarieke van der PloegToppershoedje 2019, 1 tot en met 3 februari. INSCHRIJVEN KAN VANAF 30 OKTOBER

Petra van Drieënhuizen

(hieronder het inschrijfformulier voor het Topperhoedje weekend 2019)
individueel lid van de NOVAM
lid via accordeon vereniging
geen lid van de NOVAMTerug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu