Verslag Afscheidsconcert dirigent Evert van Amsterdam

Verslag Afscheidsconcert dirigent Evert van Amsterdam

Op zaterdag 19 september vond het afscheidsconcert plaats van dirigent Evert van Amsterdam bij het Haarlems Accordeonorkest. Het concert vond plaats in de Oosterkerk in Haarlem, waar normaal gesproken 300 bezoekers ontvangen kunnen worden, maar nu 80 mensen op 1,5 meter van elkaar konden plaatsnemen.

Het orkest opende het concert met 3 delen uit de Holberg suite van Grieg en de wervelende Spanischer Tanz van Tsjaikovski. Na deze twee stukken nam Evert van Amsterdam het woord; hij bedankte het orkest voor de jarenlange prettige samenwerking. Na Evert zijn speech volgden de delen 7 t/m 10 uit de Schilderijententoonstelling van Moessorgski. Vervolgens werd het swingende Conga del Fuego Nuevo uitgevoerd. Er werd afgesloten met het stuk Sometimes dat speciaal voor ons jubileumjaar 2019 gecomponeerd is door Ad Wammes. De namen van de delen waren zeer toepasselijk bij de kernboodschap van deze middag namelijk: Sometimes, times were good. Sometimes, times were sad. But most of the time, times were great!

Na dit muzikale deel werd Evert uitgebreid in het zonnetje gezet en werden vele memorabele momenten aangehaald door voorzitter Ron Paeper. Als kers op de taart en complete verrassing voor Evert werd vervolgens door een octet, geheel bestaand uit (oud)orkestleden en oud-leerlingen van Evert het stuk Metropolitan uitgevoerd. Dit stuk was voor deze gelegenheid gearrangeerd door Roelof Ruis. Aan het eind van het stuk voegde de rest van het orkest zich onder leiding van nieuwe dirigent Leo van Lierop bij het octet om gezamenlijk de grote waardering voor Evert’s jarenlange inzet voor het orkest te laten blijken!


Verslag Afscheidsconcert dirigent Evert van Amsterdam
Getagd op: