Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Coolhaven Quintet

23 april @ 20:00 22:00

Armand van Wijck studeerde als de eerste chromatische mondharmonicaspeler af aan een Nederlands conservatorium, het Codarts Conservatorium in Rotterdam en sindsdien maakt hij alom furore, wordt wel de nieuwe Toots Thielemans genoemd! Maar, zo zegt hij, er is maar één Toots, ik zal nooit hetzelfde klinken. Hij speelt met zijn Coolhaven Quintet eigen repertoire: moderne easy listening jazz, waarbij het vertellen van verhalen vol emotie en bezinning centraal staat en die hij mixt met wereldmuziek, minimal music, filmmuziek, vrije improvisaties etc.. Resultaat: een donkere maar romantische stijl. 

“Tijdens mijn afstudeerjaar bracht ik een semester door aan het conservatorium van Göteborg in Zweden. Hier had ik het voorrecht om te worden gecoacht door gerenommeerde Noordse kunstenaars zoals Anders Jormin en Anders Hagberg. Ik heb ook de wilgenfluit – een Scandinavische boventoonfluit – opgepakt als tweede instrument”.

Armand studeert nu (postgraduate) opnieuw in Zweden.

Met hem treden vier andere toonaangevende jazzmusici op: Maté Lachegyi (piano), Tiago Lageira (gitaar), Stef Joosten (basgitaar) en Floris van Elderen (drums).

€18 Vrienden € 15.-, jongeren tot 25 jaar € 9.- incl. drankje

Organisator

Locatie

Dorpsstraat 164
Cappelle aan den IJssel,Zuid-Holland2903 LBNederland
+ Google Maps
010-2842026
Bekijk de site van Locatie

Coolhaven Quintet