Internationale en lokale evenementen

Hier vindt u een overzicht van internationale en lokale evenementen. Alles wat niet door de NOVAM zelf wordt georganiseerd, maar door haar partners in binnen- en buitenland. En waar u soms ook als speler aan kan deelnemen.

Klik op één van onderstaande balken om te zien wat (en wie) er speelt.


Masterplay

Masterplay

Is het een projectorkest voor één dag? Is het een play-in? Het is Masterplay, een uitdaging voor wie wat in zijn mars heeft en op niveau samen wil musiceren. Gedurende één dag werk je in drie repetities toe naar het afsluitende concert in samenwerking met professioneel solist Vincent van Amsterdam. Deze muzikale beleving wordt georganiseerd door kwintet Vijfkwarts van accordeonvereniging Con Zelo uit Hoogwoud en vindt plaats op zaterdag 2 maart 2024 in de Nederlands Hervormde kerk te Hoogwoud.

Als ervaren speler heb je voldoende techniek in huis om niet weerhouden te worden van het belangrijkste: muziek maken. Dat behelst niet alleen interpretatie, maar ook toonvorming en samenspel. En daar gaan we met Masterplay aan werken. Door een orkest te vormen waarin niemand blijft steken in techniek, kan hier uitgebreid aandacht aan worden gegeven door spelers en dirigent. Ook Vincent van Amsterdam zal tijdens één van de repetities hierbij stilstaan.

Tegelijkertijd ga je kennis maken met je medespelers, muzikaal en persoonlijk. Je hebt elkaar in de kleine accordeonwereld ongetwijfeld ooit al eens opgemerkt, beluisterd of gesproken, maar waarschijnlijk nog nooit met elkaar gemusiceerd. Samenspelen schept een band.

Hoe ziet deze dag eruit?

Het doel van deze dag is meerledig. Als eerste willen we (ver)gevorderde spelers van alle leeftijden uit heel Nederland kennis met elkaar laten maken, zowel persoonlijk als muzikaal.

We gaan deze dag onder leiding van dirigent Christa Groeneveld in drie sessies op niveau werken aan een vijftal muziekstukken. Deze stukken heb je ruim van tevoren al toegestuurd gekregen en geoefend, zodat de techniek op de dag zelf geen obstakel meer vormt voor jezelf en het orkest en we ons volledig kunnen focussen op de muzikale afwerking.

In de derde sessie van de dag zal professioneel solist Vincent van Amsterdam een korte masterclass houden over toonvorming. Deze repetitie zal verder in het teken staan van Piazzolla’s Meditango waarin Vincent de solopartij zal vertolken.

Uiteindelijk werken we deze dag toe naar een concert in de Hervormde kerk te Hoogwoud. De muziekstukken waar we overdag aan gewerkt hebben, brengen we ‘s avonds voor betalend publiek ten gehore. Vincent van Amsterdam zal hierbij ook als solist optreden, waarna het concert wordt afgesloten met het gezamenlijk werk.

Wat verwachten we van jou?

Je speelt op eerste divisie niveau of hoger. De muziekstukken die je van tevoren hebt ontvangen zitten al in je vingers als de dag aanvangt. We gaan ervan uit dat je de stukken beheerst en dat we tijdens de repetities niet meer hoeven te oefenen op de techniek.

Meer weten?

Uitgebreide informatie vind je op www.conzelo.nl/masterplay.

Help mee om van deze dag een succes te maken!

Meld je tijdig aan via de website van Accordeonvereniging Con Zelo. Ook eventuele aanhang kun je hier aanmelden voor de lunch, het diner en/of het concert. Je kunt gelijk afrekenen met iDeal. We zien je aanmelding graag tegemoet.

De uiterste aanmelddatum voor spelers is zondag 17 december. Aanhang kun je tot uiterlijk vier weken voor aanvang opgeven.

Masterplay is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van Stichting Muziek Opmeer en de NOVAM.

Grote Kerst Play-in

Grote Kerst Play-in

Zweverink Muziek bestaat 75 jaar en ter ere daarvan wordt er een grote Kerst Play-in georganiseerd met medewerking van het (25-jarige) NJAO, Concordia Lochem en de Larense Accordeonvereniging. De Play-in wordt afgesloten met een concert waarbij naast het Play-in Orkest, het NJAO en een projectorkest van Dinie Zweverink zullen optreden. Het belooft een feestelijke happening te worden met muziek van onder andere Karl Jenkins en Johann Sebastiaan Bach.

De Play-in is voor alle niveaus en alle leeftijden!

Bladmuziek wordt op maat en naar niveau verstrekt en ruim van te voren via de mail toegestuurd. De kosten bedragen € 10,00 en dienen gelijk met de aanmelding overgemaakt te worden op IBAN NL28RABO 0152253564 t.n.v. NJAO, onder vermelding van Kerst23 en je naam of via deze link: https://eventix.shop/wa5yqtqn.

Meld je zo spoedig mogelijk aan door een mail te sturen naar secretaris@njao.nl en vermeld je naam, adres, geboortedatum, e-mailadres, telefoonnummer, je niveau (beginner/gemiddeld/gevorderd/zeer gevorderd) en de naam van je docent.

Uitvoering

Zondag 17 december
Locatie: Kulturhus Laren, Verwoldseweg 1, Laren (Gld).

Grote Kerst Play-in

Kulturhus 't Kruispunt Verwoldseweg 1, Laren, Gelderland, Nederland

Zweverink Muziek bestaat 75 jaar en ter ere daarvan wordt er een grote Kerst Play-in georganiseerd met medewerking van het (25-jarige) NJAO. De Play-in wordt afgesloten met een concert waarbij naast het Play-in Orkest, het NJAO en een projectorkest van

€10

Iedere vereniging zit met hetzelfde dilemma: Hoe kunnen we in deze tijd samen spelen? Dan komt er veel creativiteit naar boven! Er zijn al veel inspirerende YouTube-filmpjes van buitenlandse orkesten die via video filmpjes toch samenspelen.

Heb jij dat ook gedaan met je vereniging, ensemble of orkest? Geef de YouTube link door, dan komen die hier op de site te staan en wordt je video toegevoegd aan onze afspeellijst op het NOVAM YouTube-kanaal. Mail naar: webmaster@novam.net


De volgende video’s staan nu hier op de site:

Accordeonola o.l.v. Cees Dito
MDA I, AE 2000 en friends.
Encore – La Califfa (E. Morricone, bewerking Harry Schroevers). Bladmuziek hier verkrijgbaar.
Nightwish – Wishmaster (Cover by, The Jolly Gents & Guests)
Veldhovense Mondharmonica Vereniging – Kiss me honey
Veldhovense Mondharmonica Vereniging – Carolan’s Air
 
Accordeonvereniging Amady o.l.v. Jeroen Gulikers
 
Global Accordion, met ook deelnemers vanuit Nederland
Accordeonvereniging Swentibold and Friends o.l.v. Henk Tiebosch
Accordeon Ensemble 2000 o.l.v. Robert Baas
 
Accordeon Ensemble MDA I o.l.v. Robert Baas
 
Reünie accordeonorkest Torkest Veghel
o.l.v. Henk Tiebosch
Amady o.l.v. Jeroen Gulikers

d


Contactpersoon: