Internationale en lokale evenementen

Hier vindt u een overzicht van internationale en lokale evenementen. Alles wat niet door de NOVAM zelf wordt georganiseerd, maar door haar partners in binnen- en buitenland. En waar u soms ook als speler aan kan deelnemen.

Klik op één van onderstaande balken om te zien wat (en wie) er speelt.


Accordeonweekend NL/BE

Accordeonweekend NL/BE 2024

Na twee succesvolle edities zetten Ludo Mariën (BE) en Tim Griemelijkhuijsen (NL) ter nagedachtenis van Wil Sulsters de traditie voort: het jaarlijkse Accordeonweekend NL/BE! Ook dit jaar is de belangstelling al groot en hierbij ontvang je de uitnodiging voor het weekend.

Van vrijdagavond 4 oktober t/m zondagmiddag 6 oktober 2024 maken we weer met elkaar muziek. Omdat de locatie vorig jaar zo goed bevallen is zal het weekend ook dit jaar in Het Vrijthof in Beugen zijn, waar de fantastische tuinkamer het decor is voor een weekend vol accordeonmuziek.

Dit jaar maken we een muzikale reis naar het land van de rijzende zon. Een land waar niets te gek is en waar een rijke muziekcultuur voor velen nog mysterieus is. Het thema van dit weekend is Japanse Muziek. In Japan wisselen traditionele keizerlijke muziek en dansen zoals de Bushi en Gagaku af met moderne symfonische filmmuziek en J-pop.

Gedurende het weekend vormen de deelnemers een orkest en studeren zij onder leiding van Ludo Mariën (BE) en Tim Griemelijkhuijsen (NL) een aantal stukken in. Daarnaast is er veel gezelligheid, een fantastische catering en maken we een beetje kennis met de Japanse cultuur.

Wil je graag meedoen? Geef je dan op voor maandag 2 september door het inschrijfformulier op de website (www.accordeonweekend.eu) in te vullen.

Uiteraard kun je voor al je vragen terecht via het mailadres info@accordeonweekend.eu.

Iedere vereniging zit met hetzelfde dilemma: Hoe kunnen we in deze tijd samen spelen? Dan komt er veel creativiteit naar boven! Er zijn al veel inspirerende YouTube-filmpjes van buitenlandse orkesten die via video filmpjes toch samenspelen.

Heb jij dat ook gedaan met je vereniging, ensemble of orkest? Geef de YouTube link door, dan komen die hier op de site te staan en wordt je video toegevoegd aan onze afspeellijst op het NOVAM YouTube-kanaal. Mail naar: webmaster@novam.net


De volgende video’s staan nu hier op de site:

Accordeonola o.l.v. Cees Dito
MDA I, AE 2000 en friends.
Encore – La Califfa (E. Morricone, bewerking Harry Schroevers). Bladmuziek hier verkrijgbaar.
Nightwish – Wishmaster (Cover by, The Jolly Gents & Guests)
Veldhovense Mondharmonica Vereniging – Kiss me honey
Veldhovense Mondharmonica Vereniging – Carolan’s Air
 
Accordeonvereniging Amady o.l.v. Jeroen Gulikers
 
Global Accordion, met ook deelnemers vanuit Nederland
Accordeonvereniging Swentibold and Friends o.l.v. Henk Tiebosch
Accordeon Ensemble 2000 o.l.v. Robert Baas
 
Accordeon Ensemble MDA I o.l.v. Robert Baas
 
Reünie accordeonorkest Torkest Veghel
o.l.v. Henk Tiebosch
Amady o.l.v. Jeroen Gulikers

d


Contactpersoon: