Voor de jeugd

The Wellerman

The Wellerman, een populair liedje dat een tijdje in de top 40 stond en bekend is bij TikTok liefhebbers. The Wellerman is een SeaShanty oftewel een zeemanslied. Ontstaan in 1870 tijdens de walvisvaart. The Wellerman was een boot, een bevoorradingsboot. De gebroeders Wellerman zorgden ervoor dat de walvisvaarders werden voorzien van eten en drinken (Sugar and Tea and Rum).

Via deze link Wellerman body percussion – YouTube een leuke bodypercussie om samen met iemand, precies tegelijk, uit te voeren.

In Earz www.earz.nl vind je een leuke les rondom dit populaire lied.

  • gebruikersnaam: je eigen naam
  • wachtwoord: NOVAM2021
  • klas: zoek je orkest of individueel lidmaatschap

Paradiddle Egg Challenge

Een tijdje geleden is Dorothea Taylor, een drumster uit Amerika, met een drum challenge begonnen: ‘De Egg Paradiddle Challenge’. De bedoeling is dat je een zogenaamde paradiddle speelt op een rauw, ongekookt ei.

Een paradiddle is een zeer bekende techniek-oefening voor drummers en slagwerkers en speel je op onderstaande manier.

De letters staan voor de handen:

R L R R L R L L

Dus: Rechts, links, rechts, rechts, links, rechts, links, links.

Pak twee drumstokjes, of als je die niet hebt, ga even op zoek naar twee takjes van een boom of twee breinaalden en ga eerst een tijdje oefenen op de tafel. Leg vervolgens een rauw ei neer en ga het dan daarop proberen.

Dit is een leuke oefening om bewust te worden van het verschil tussen hard en zacht spelen en het is een challenge, kijk maar eens op het Youtube introductiefilmpje. En als dit lukt, kun je de volgende uitdaging eens proberen: speel een liedje over een ei.


Woordzoeker

Kun jij alle woorden vinden?

ACCORDEON

BALG

CONCERT

VINGERZETTING

CONCOURS

TOONLADDER

NOVAM

MELODIE

MONDHARMONICA

TOETSEN

MUZIEKSTANDAARD

DIATONISCH

BASSEN

DIRIGENT

RITME

MUZIEKLES

BLAZEN

ORKEST

NOTEN

BLADMUZIEK

CHROMATISCH

STUDEREN

REPETITIE