Workshops, masterclasses en weekends

De NOVAM ondersteunt diverse landelijke of regionale activiteiten. Juist deze overkoepelende activiteiten zijn interessant voor de leden van de NOVAM. Het elkaar ontmoeten bij activiteiten is van groot belang en erg plezierig.


Workshops

ArtEZ Lesdagen

Meerdere keren per jaar geeft Rik Cornelissen, hoofdvakdocent aan de afdeling Jazz & Pop aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, workshops over improvisatie en begeleiden.

Met het gehoor en gevoel als uitgangspunt i.p.v. het notenschrift word je stap voor stap meegenomen in het vrij spelen en improviseren. Niets engs of moeilijks aan; je krijgt voldoende handvatten aangereikt om mee te kunnen doen en er thuis aan verder te kunnen werken.

Elke workshop is afzonderlijk te reserveren, maar zijn onderling gekoppeld. Een gaat over het maken van melodieën en de andere over het begeleiden daarvan.

Als je nog vragen hebt met betrekking tot de workshops, dan kun je deze e-mailen naar Rik Cornelissen.

Op de agenda:


Masterclasses


Weekends

In Ouddorp organiseren we zelf het ‘Toppershoedje weekend’. Daarnaast worden in Brabant/ Limburg weekends georganiseerd door Henk Tiebosch en Maurice Kersten. Viola Barends organiseert een weekend voor zowel mondharmonicaspelers als accordeonisten. Ook accordeonvereniging Forzando organiseert een weekend.

Op de agenda:


Jeugdweekend 2024

NOVAM Jeugdweekend in samenwerking met NSAO

Heb jij zin om samen met andere accordeonisten een heel weekend onder te dompelen in accordeon spelen? Dat kan!

Want wij organiseren zo’n weekend van vrijdagavond 23 februari t/m zondagmiddag 25 februari 2024 in samenwerking met het NJAO. Het NJAO (Nederlands Jeugd Accordeon Orkest) is een landelijk orkest, bestaat al 25 jaar en won op diverse festivals al meerdere prijzen.

Tijdens dit jeugdweekend gaan we aan de slag met filmmuziek onder leiding van Jorind Josemans en Christa Groeneveld. Maar we gaan ook muzikale uitstapjes krijgen: Geleijn van der Ham komt langs met een workshop: “even iets anders”.

Op zondagmiddag sluiten we het weekend af met een korte presentatie voor ouders, familie en vrienden. Naast het samenspelen is er ook tijd voor ontspanning bijvoorbeeld voor de tafelspellen, zoals tafelvoetbal en tafeltennis. En het Weerwolvenspel staat ook altijd op het menu. We zorgen ervoor dat het voor iedereen leuk en leerzaam is om erbij te zijn, van jong tot oud, van beginner tot gevorderde speler. Dus schroom niet en schrijf je snel in voor dit toffe, gezellige en leerzame evenement!

Aanmelden kan tot uiterlijk 23 januari 2024.We hopen op grote enthousiaste groep deelnemers!

Mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust.

Petra van Drieënhuizen

petra@novam.net

Toppershoedje 2024

Toppershoedje 2 – 4 februari 2024

Ook komend jaar staat het Toppershoedje weer op de agenda! Het weekend heeft een lange traditie bij de NOVAM. Veel deelnemers komen al jaren naar deze activiteit. Voor wie het weekend nog niet kent even een korte impressie.

Op vrijdagavond komen de deelnemers aan in Ouddorp op het bungalowpark “Toppershoedje”. Daar worden diverse 6 persoons bungalows gehuurd. Van te voren wordt er een indeling gemaakt wie in welke accommodatie slaapt. Vervolgens wordt het orkest ingedeeld en volgt de eerste repetitie.

Dit keer gaan Niek van Uden en Robert Baas het orkest leiden. Zij komen met afwisselend repertoire. Het samen musiceren staat dit weekend altijd centraal. Maar daarnaast is er zeker ruimte voor bijvoorbeeld een strandwandeling en natuurlijk gezellig samen zijn. Alle maaltijden zijn in het restaurant op het park en zijn bij de prijs inbegrepen. Op zondagmiddag kunnen belangstellenden komen luisteren naar de eindpresentatie.

Aanmelden kan tot uiterlijk 12 januari.


We hopen weer op een grote enthousiaste groep deelnemers!

Mochten er nog vragen zijn, stel ze gerust.

Petra van Drieënhuizen

petra@novam.net


Contactpersoon:

Werkgroep Weekends en Workshops
De Werkgroep Weekends en Workshops organiseert, ondersteunt en/of promoot landelijke of regionale overkoepelende activiteiten waarbij spelers/musici elkaar ontmoeten en leren kennen.
De Werkgroep Weekends en Workshops bestaat uit: Petra van Drieënhuizen.