Weekends en Workshops

De NOVAM ondersteunt diverse landelijke of regionale activiteiten. Juist deze overkoepelende activiteiten zijn interessant voor de leden van de NOVAM. Het elkaar ontmoeten bij activiteiten is van groot belang en erg plezierig.

Binnenkort gaat de online introductiecursus van Viola Barends en Hermine Deurloo van start. Daarnaast kunt u voor een workshop ook altijd terecht bij Hans de Vries.


Klik op een balk voor meer informatie.

Viola Barends en Hermine Deurloo bundelen hun krachten

Sinds de lancering van Méér Muziek in de Klas, verzorgen muziekdocenten en leerkrachten met specialisatie muziek steeds vaker muzieklessen op de basisscholen. Tijdens deze lessen komen ook steeds meer instrumenten aan bod. Zo ook de mondharmonica.

De mondharmonica is een fantastisch, goedkoop en laagdrempelig instrument om op basisscholen in te zetten. Viola Barends en Hermine Deurloo verzorgen nu in samenwerking met de NOVAM een introductiecursus van drie lessen mondharmonica aan muziekdocenten en leerkrachten met specialisatie muziek. Een goede voorbereiding om te kijken of je met dit instrument in het basisonderwijs aan de slag wilt gaan.


Viola Barends
Hermine Deurloo

Voor wie:

Online cursus voor muziekdocenten en leerkrachten met specialisatie muziek

Wanneer:

tijdstip: van 10:00 – 12:00 uur

6 maart: oriëntatie op de mogelijkheden van de mondharmonica door Viola Barends

20 maart: verdieping op de mogelijkheden van de mondharmonica door Viola Barends

10 april: introductie van de mogelijkheden op de chromatische mondharmonica en kennismaking met improvisatie door Hermine Deurloo

 

Mondharmonica dient u zelf aan te schaffen:

  • Hohner Bluesband: +/- € 10,00 (geschikt voor de oriëntatiecursus)
  • Seydel session steel: +/- € 55,00
  • Seydel 1847: +/- € 85,00 (customized versie voor de winkelprijs te bestellen bij Viola Barends)

kosten deelname

€ 90,- exclusief BTW (inclusief sheets en mp3)


INTERESSE?

U kunt zich aanmelden via violabarends@live.nl of www.violaharmonica.com.

Voor bedrijven, vrienden, families, festivals, voor teambuilding, congressen, feesten, of zomaar….

In deze workshop ‘for absolute beginners‘ neemt Hans je mee door de wonderlijke wereld van de mondharmonica en haar talloze bespelers. Het enige instrument ter wereld dat je bespeelt door afwisselend in- en uit te ademen. Je kunt zo’n kleine harmonica overal mee naar toe nemen, en als je de smaak eenmaal te pakken hebt, gaat er echt een wereld aan speelplezier voor je open!

Deelnemers hoeven geen noten te kunnen lezen en zelfs nooit eerder iets met muziek gedaan te hebben om mee te kunnen doen. De harmonica heeft een razend slim en eenvoudig systeem om liedjes te leren en te onthouden.

Iedere workshop wordt op maat gemaakt.

Samen muziek maken is leuk, het is een uitdaging om met een groep melodie en ritme op elkaar af te stemmen. Deze ‘stoomcursus’ mondharmonica is een hit op festivals, trainingsdagen of dagje uit. Binnen 10 minuten speel je je eerste deuntje of bluesje.

Een hele zaal vol met harmonica spelers, dat klinkt echt geweldig!

Prijsindicatie voor een workshop is € 20,- tot € 40,- pp afhankelijk van locatie en aantal deelnemers. Deelnameprijs is inclusief de HOMESICK bluebird DELTAHARP (zie foto).

Op dit moment zijn diverse workshops uitgesteld, maar voor de mogelijkheden bel of mail naar

Hans de Vries


Biografie

Hans ‘Homesick’ de Vries (1956) is al sinds zijn prille tienertijd actief als muzikant, maar nog lang niet uitgespeeld! Inmiddels is zijn 15e album alweer een feit! Een feestelijk dubbelalbum met New Orleans georiënteerde roots muziek.

Hans heeft een enorme passie voor Louisiana muziek en elementaire blues en is een groot fan van Jimmy Reed. Hij speelde onder andere in Homesick & The Backstabbers met Iers gitaarfenomeen Martin Hutchinson. Met zijn latere band Louisiana Radio toerde hij als bandleider jarenlang door heel Europa en was onderweg met o.a. Los Lobos, Dr John en Willy Deville.

Homesick is als muzikant ook een enthousiast ambassadeur voor de mondharmonica; hij geeft regelmatig -en met groot plezier – workshops aan beginners om hun zijn passie voor de bluesharp over te brengen.


Op de agenda

Contactpersoon:


Werkgroep Mondharmonica
De Werkgroep Mondharmonica …
De Werkgroep Mondharmonica bestaat uit: Viola Barends en Otine van Erp.