Accordeon in de klas

Introductielessen accordeon

Voor kinderen en volwassenen
Voor in het klaslokaal en op de muziekschool

Als we op de basisscholen de kans krijgen om ons instrument te presenteren is goed lesmateriaal heel belangrijk! Didactisch goed materiaal, maar zeker ook inspirerend in het onderwijs, dus geschikt voor grote groepen. Kinderen moeten na deze lessen enthousiast zijn en vooral door willen met accordeonspelen. Dus ze moeten een succeservaring beleven.

De NOVAM heeft materiaal laten ontwikkelen waarbij het mogelijk is om in het onderwijs een introductiecursus te geven aan grote groepen.

Eenvoudige liedjes, soms herkenbaar, soms trendy. Met ook de mogelijkheid om een gezamenlijke presentatie te organiseren. Het materiaal bestaat uit 5 lesbrieven, notenschrift, grepenschrift, boomwhackers-notatie voor het geval je niet voldoende accordeons ter beschikking hebt, digitale filmpjes, MP 3’s en arrangementen voor de vereniging, kortom, overal is aan gedacht!

Het lespakket is heel geschikt voor projecten in basisonderwijs, en ook voor startcursussen op de muziekschool, zowel kinderen als volwassenen.

Lesbrief 1 komt binnenkort op de website. Leden kunnen kosteloos gebruik maken van het hele lespakket. Niet-leden kunnen contact opnemen en tegen betaling het gehele pakket bestellen. Prijs zal later bekend gemaakt worden.

Geïnteresseerd?

Neem een kijkje in de eerste lesbrief en neem contact met ons op!
We willen ook graag dat jullie alle ervaringen met ons delen otine@novam.net
zodat we waar nodig aanpassingen kunnen doen. Samen kunnen we tot een optimaal product komen en wie weet nog een uitbreiding maken. Alvast bedankt!

Contactpersoon:


Werkgroep Educatie
De Werkgroep Educatie wil educatie bespreken in de breedste zin van het woord, voor zowel kleine kinderen, jeugd én volwassenen.
De Werkgroep Educatie bestaat uit Marieke de vries en Otine van Erp.