Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

80 jaar LAE

5 maart 2023 @ 15:00 17:30

Op 27 februari 1943 richtte Piet de Vries het Leeuwarder Accordeon Ensemble (LAE) op. Nu, in 2023, bestaat het LAE 80 jaar. Dat vieren we met een jubileumconcert op zondag 5 maart om 15.00 uur in de Bidler in Wergea.

Het A-orkest o.l.v. Gertie Bruin en het B-orkest o.l.v. Sjaak van der Reijden spelen voor u een gevarieerd programma in diverse muziekstijlen. Speciale medewerking aan het concert verlenen accordeonist Gertie Bruin en Duo Di Gojim.

Behalve dirigent en accordeondocent is Gertie Bruin al 40 jaar actief op het podium met zijn accordeon. En dat in zeer diverse stijlen, van klassiek tot jazz tot volksmuziek. Bij voorkeur samen met andere instrumentalisten of zangers. Op 5 maart zal hij enkele keren optreden, zowel met het B-orkest als samen met Duo Di Gojim.

Duo Di Gojim bestaat uit klarinettist Tim de Vries en accordeonist Sjaak van der Reijden. Zij spelen enkele stukken uit hun programma ‘Klezmer in de kerk’, dat zij vanaf september 2021 op verschillende plekken in het land ten gehore brengen. Dit programma bevat onder andere Jiddische klezmermuziek uit Oost Europa en Amerika. Ook speelt het duo samen met het LAE de klezmersuite ‘Klezmagic’. Dit stuk is speciaal gearrangeerd voor het LAE en beleeft op 5 maart zijn première.

€15

Organisator

Bekijk de site van Organisator

Locatie

Kerkbuurt 2
Wergea,Friesland9005 PBNederland
+ Google Maps
058-2551170
Bekijk de site van Locatie
80 jaar LAE