Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

NOVAM & ArtEZ: Workshop Improvisatie & begeleiden

Herhalend evenement bekijk alles

9 oktober 2021 @ 11:00 15:00

Nieuwe workshops Rik Cornelissen seizoen 2021-2022

Het komend seizoen zullen er vijf workshops Improvisatie worden georganiseerd door Rik Cornelissen, op 9 oktober zal de eerste workshop plaatsvinden in Nijmegen, de laatste workshop van dit jaar vindt plaats op 27 november. In 2022 staan reeds drie data gepland: 15 januari, 12 februari en 12 maart 2022.

De doelgroep van de workshops is erg breed, ze zijn bedoeld voor iedereen die wil improviseren, ongeacht het niveau. Omdat improviseren over de vrijheid gaat waarmee je muziek benadert, en alle aspecten van het muziek-maken aan bod komen (klankkwaliteit, theorie, akkoordenleer, melodie-leer, gehoortraining etc.) is het voor iedereen waardevol. De cursus wordt ‘op maat’ gegeven, waardoor gemixte niveaus mogelijk zijn. 

De cursussen worden met meer regelmaat aangeboden, in de cursus wordt het ‘improviseren’ en het ‘begeleiden’ meer in combinatie gegeven. Elke cursus is gelijk van opzet, maar door gebruik te maken van verschillende stukken in verschillende stijlen (jazz, tango, Latin etc.) is er bij iedere cursus afwisseling en vernieuwing van materiaal.

Als je nog vragen hebt met betrekking tot de workshop, dan kun je deze e-mailen naar Rik Cornelissen (info@rikcornelissen.com)


Wil je melodieën meer laten leven? Begeleidingen kunnen maken? Vrijer en intuïtiever je muzikale verhaal kunnen vertellen?

We gaan werken aan timing, frasering, articulatie, dynamiek, akkoorden en ritmiek om zo stap voor stap meer vertrouwd te raken met improvisatie. Auditief en vanuit een vrije basis zonder bladmuziek.

Rik Cornelissen is hoofdvakdocent aan de afdeling Jazz & Pop aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem en geeft meerdere keren per jaar workshops over improvisatie en begeleiden.

Niveau: gemiddeld tot (ver)gevorderd.

€40 ( €30,- voor NOVAM-leden)

Organisator

Locatie

Onderlangs 9
Arnhem, 6812 CE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie
NOVAM & ArtEZ: Workshop Improvisatie & begeleiden