Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Summerschool NL 2021 #HYBRIDE

31 juli 2021 1 augustus 2021

Iedereen zoekt sociaal vertier, maar tegelijk heerst er twijfel: Komt er een corona variant? Hoe lang werkt het vaccin? Wanneer kunnen we naar ons favoriete vakantiebestemming?

Zeker is dit:

Summerschool NL is een plek waar iedereen met een muzikaal hart terecht kan op 31 juli [Hybride educatief muzikaal symposium] of 1 augustus [muziekdag op locatie: The Show must go on!]

Heb je nog twijfels over je gezondheid of zit je net in Frankrijk tijdens die boeiende workshop? Dan is het mogelijk om een uurtje of de hele dag online aan te sluiten. Wie liever de sfeer op locatie ervaart is van harte welkom in Borculo.


Symposium 31 juli

Een symposium voor ergotherapeuten, muziekdocenten & leergierige muzikanten. EDUzaal & Boerderijzaal zijn zowel op locatie als online te volgen [m.u.v. home made minimal music]

Drie thema platforms:

  1. Eduzaal

Een inhoudelijk programma dat zich richt op de ontwikkeling van een gezonde en doeltreffende werkwijze als musicus

  1. Boerderijzaal

Een praktisch muzikaal programma waarbij in iedere workshop van een klein uur één specifiek onderwerp centraal staat.

  1. DoeTent

Een energizer van een half uur die ook nog eens een educatieve leerervaring oplevert 


Omwille van de online toegankelijkheid is het symposium op 31 juli sterk educatief ingericht. Hierbij staat in de EDUzaal het thema ‘Gezond musiceren & studeren’ centraal. Marieke Lindenschot [MSc.-OT & PhD kandidaat] is ingehuurd om een muzikaal ergotherapeutische aanpak te doorgronden. Annemarieke van der Ploeg zal de Taxonomie van de muziekstudie en gezond studeren vanuit Flow oppakken.

Tegelijk is er in de Boerderijzaal een variatie aan muzikale diepgang, van techniek tot minimal music en alles er tussenin. Dit programma wordt vormgegeven door Ellen Zijm, met ondersteuning van twee stagiaires: Lieke op ’t Roodt & Ilse Kok. Tijd voor een Energizer? Dan is er altijd nog de DoeTent. Korte workshops die inspirerend en activerend zijn en daarnaast een verhelderende opbrengst kennen.

Ieder kan zijn of haar programma bij [online] inschrijving zelf vormgeven. Achteraf toch nog wisselen? Dat kan zo lang er plaats is, vol = vol.

Muziekdag 1 augustus

Zondag 1 augustus staat er een sociaal gerichte muzikale dag centraal. Een heerlijke play-in. Op het programma van de totale groep staan de werken: The show must go on [Queen] & Air [J.S. Bach]. In de middag gaat de groep uiteen. Ellen werkt met ervaren spelers aan Kunst der Fuge [J.S. Bach] om details, klankkwaliteit en muzikale diepgang als ensemble te ervaren. Annemarieke, Lieke of Ilse [afhankelijk van afgenomen individuele lessen] gaan met spelers van alle niveaus aan de slag met wereldmuziek. Muziek uit Oost-Europa, Argentinië en Ierland staan op het programma.

Een muziekdag voor accordeonisten die zin hebben om weer een dag gezamenlijk in een ontspannen sfeer ondergedompeld te worden in muzikaal genot, en heerlijk in de watten gelegd te worden.


Beide dagen zijn bedoeld om een optimale sociaal-muzikaal-educatieve ervaring op te doen en zijn dan ook verzorgd van koffie bij binnenkomst tot maaltijd voor vertrek. Een of twee keer een zorgeloze dag genieten!

Organisator

Locatie

Borculo,Nederland+ Google Maps

Summerschool NL 2021 #HYBRIDE