In memoriam Miny Dekkers

In Memoriam Miny Dekkers

Hellendoorn 30 december 1942 – Loenersloot 26 oktober 2023

Miny Dekkers is voor veel accordeonisten een groot voorbeeld geweest. Zowel op het podium als mentor van vele studenten. Zij gaf les aan het Conservatorium van Rotterdam, Arnhem en Utrecht. Zij was een bijzonder en  warme vrouw met een groot hart voor haar studenten. Zij haalde gastdocenten naar Nederland voor masterclasses en concerten. De befaamde IJsbrekerweken zijn daar een prachtig voorbeeld van.

Haar studenten hebben onder andere drie jaar meegewerkt aan de “Solerates Intensive Course” met de conservatoria van Berlijn, Kopenhagen, Duisburg, Graz, Helsinki en Rotterdam. Een bijzondere uitwisseling, waardoor niet alleen haar studenten een sterke band met elkaar kregen maar ook met studenten uit het buitenland. Een belangrijke voedingsbodem voor de toekomst.

Zij heeft haar leven lang geprobeerd componisten te interesseren om werken te schrijven voor het accordeon zowel voor solo als kamermuziek. Kamermuziek heeft een grote rol gespeeld in haar leven. Er zijn veel werken voor haar geschreven zowel solo als in kamermuziek bezetting. Moderne muziek, origineel voor accordeon geschreven muziek, hebben altijd haar grote voorliefde gehad.


“Zunnebloeme, arme wief, Klungels floddert oew um ’t lief”  *

(*Citaat rouwkaart, gedicht van Johanna van Buren uit Hellendoorn)


De uitvaart heeft 31 oktober in Hilversum plaats gevonden. Miny zou in december 81 jaar zijn geworden.

Graag verwijzen wij naar het interview dat in de Nieuwsbrief van november en december 2021 heeft gestaan.

Deel 1 – Nieuwsbrief november 2021

Deel 2 – Nieuwsbrief december 2021

In memoriam Miny Dekkers
Getagd op: