BREAKING NEWS:

In samenwerking met werkgroep Lichte Muziek voegen we dit jaar een nieuwe afdeling toe aan het NOVAM Solisten- en Kamermuziekconcours:
Improvisatie en Compositie

Maak jij bij een thema met variaties zelf nog extra variaties? Schrijf je zelf wel eens een liedje of muziekstuk? Improviseer je graag een mooi intro of ben jij een niet te stoppen accordeonist die allerlei extra elementen aan een stuk toevoegt? Of maak jij al improviserend een stuk zomaar twee keer zo lang? In al deze gevallen hoor jij thuis in deze nieuwe afdeling!

Wat is precies de bedoeling?

  • Je speelt je eigen muziek. Dit mag zowel gecomponeerde muziek als geïmproviseerde muziek zijn. In beide gevallen mag er uiteraard gebruik worden gemaakt van bestaand materiaal, zolang je er maar zelf op creatieve wijze mee aan de slag bent gegaan. Dit gaat dus verder dan een mooie of bijzondere interpretatie!
  • Of je nou 6 of 90 bent, spelers van alle leeftijden zijn hier welkom. Bij grote deelname kan de organisatie van het concours besluiten om de groep in meerdere leeftijdscategorieën te verdelen.
  • Alle stijlen zijn welkom, zowel binnen het componeren als binnen het improviseren! Denk aan klassiek, jazz, wereldmuziek, popmuziek etcetera.

Hoe word je beoordeeld?

  • De beoordeling wordt gedaan door minimaal één jurylid en maximaal drie juryleden met een achtergrond in improvisatie en/of compositie. Rik Cornelissen is dit jaar jurylid voor deze nieuwe categorie.
  • Je wordt beoordeeld op de algemene punten als kwaliteit van de instrumentbeheersing (techniek, articulatie, balggebruik) en muzikaliteit.
  • Je wordt in deze afdeling specifiek beoordeeld op creativiteit, zowel binnen improvisaties als binnen composities.
  • Je wordt in deze afdeling ook beoordeeld op creativiteit binnen het totale programma dat je brengt.


Dus heb je al een aantal keer deelgenomen aan dit concours en lijkt het je leuk om eens op heel andere criteria beoordeeld te worden? Of doe je juist nooit mee omdat je denkt dat dit concours niets voor jou of jouw manier van spelen is? In beide gevallen is de afdeling Improvisatie en Compositie misschien perfect voor jou!

Heb jij zin om bij deze eerste lichting creatievelingen binnen het NOVAM Solisten- en Kamermuziekconcours te horen? Meld je dan nu aan!

Tot 24 maart!

Hartelijke groeten,

De werkgroep Solisten- en Kamermuziekconcours

Solisten en Kamermuziekconcours – breaking news
Getagd op: