Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Accordeonensemble Opus 2: TE GEK

27 maart 2022 @ 15:00 18:00

Accordeonensemble Opus 2 presenteert TE GEK, een waanzinning concert met nieuwe muziek.

DE RODE DRAAD vormt de speciaal voor het ensemble geschreven compositie Dagboek van een Gek van de Nederlandse componist Eduard de Boer. Dit werk is gebaseerd op de gelijknamige novelle uit 1835 van Nikolai Gogol. Het ‘Dagboek’ kreeg in Nederland grote bekendheid door de theatervoorstellingen met de bekende acteur Henk van Ulsen, die hier in de jaren ’90 ongetwijfeld de meeste roem mee verwierf. De componist geeft een inleiding bij zijn werk. Tenor Raimonds Linajs vertolkt de verhalen uit het dagboek in de oorspronkelijke Russische taal.

In hetzelfde kader is gekozen voor de Gogol Suite van Alfred Schnittke. Deze unieke suite is een verzameling van zeven korte composities. Ze zijn eigenzinnig, gek en leuk. In wezen zijn het experimenten in collagetechnieken en ze ontlenen hun bronnen aan Beethoven, Tsjaikovski en Schnittke’s eigen temperament. Delen van deze suite suggereren Japans No-theater, andere delen staan op zichzelf, nachtmerrieachtig als ze zijn. Ongewone muziek gebaseerd op de roman Dead Souls van Nikolai Gogol.

Huiscomponist John Franceschina schreef een Requiem ter nagedachtenis aan de slachtoffers van Covid -19 voor Ensemble Opus 2 met groot koor. Het Requiem bestaat
uit 19 delen. In het huidige programma worden de vier instrumentale delen uitgevoerd.

De internationaal bekende Poolse dirigent en componist Krzysztof Penderecki schreef het Requiem Chaconne; meeslepende en gepassioneerde muziek die in dit
programma niet mag ontbreken.

Oorspronkelijk zou dit project in 2020 worden uitgevoerd maar door de coronacrisis, die ook een ‘gekte’ met zich meebracht, is het noodgedwongen verplaatst naar 2022.

Het thema “Te Gek” is in dit geval nogal dubbel. Het totale programma dekt de lading Te Gek volledig. De muziek is ‘waanzinnig’ mooi en bijzonder.


Organisator

Locatie

Cornelis Geellaan 2
Alphen aan den Rijn,2406Nederland
+ Google Maps
0172-493737
Bekijk de site van Locatie
Accordeonensemble Opus 2: TE GEK