Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Benefietconcert Lex Bak

27 maart 2022 @ 15:30 17:00

In het najaar van 2020 werd bekend dat Lex Bak (40), muziekleraar, muzikant en dirigent uit Noordbeemster, een tumor van 5 cm in zijn nek had als gevolg van een zeldzame vorm van kanker. In Nederland is er geen behandeling, maar in het buitenland zijn er studies naar deze specifieke vorm van kanker en om die reden is zijn vrouw Sarina een crowdfunding actie gestart, omdat de kosten voor meedoen aan een dergelijke studie (€ 300.000,-) niet worden vergoed door de zorgverzekering.

Lex Bak is in de accordeonwereld bekend als slagwerker, dirigent en jurylid. In 2017 was hij bij het eerste orkestenfestival nieuwe stijl in Ede jurylid.

Vanuit de muziekwereld zijn er verschillende acties gestart om geld in te zamelen voor deze crowdfunding actie en ook dit benefietconcert wil hieraan zijn steentje bijdragen.

Organisatoren Pieter Senden en Rob van den Bosch vonden zij dat ze wat moesten doen voor Lex. Beiden kennen zij Lex goed uit de tijd dat hij dirigent was bij muziekvereniging Prinses Irene uit Huizen en de vaste dirigent was van het JPO (Jeugd Project Orkest) wat elke zomer op projectbasis en op hoog amateurniveau in de vakantieperiode repeteerde en het project afsloten met een groots concert.

Pieter en Rob besloten om een benefietconcert voor Lex te organiseren. De verenigingen Prinses Irene Huizen en Crescendo Baarn stelden direct hun gebouw en instrumentarium beschikbaar voor dit project, maar ook dirigent Kees Kramer, soliste Ati Lust, de leden van het NHBE (Noord Hollands Blazers Ensemble) en diverse anderen verlenen hun belangeloze medewerking.

In december 2021 is begonnen met de werving van muzikanten voor dit project wat geleid heeft tot een volwaardig harmonieorkest bestaande uit circa 60 muzikanten. In vier repetitiedagen is een programma ingestudeerd wat zeer aantrekkelijk is voor zowel het publiek alsook voor de muzikanten zelf. En ook het NHBE (een professioneel ensemble dat onder leiding van Lex heeft gestaan) is aan het studeren geslagen, want ook zij zullen een bijdrage leveren tijdens het concert.

Een kaartje kost maar 15 euro en kunt u bestellen via https://benefiet4lex.nl/ waar u ook kunt lezen welke muzikale werken er op het programma staan.

€15

Organisator

06-10029617

Bekijk de site van Organisator

Locatie

Noordersingel 4
Eemnes,3755 EZNederland
+ Google Maps
035-5311887
Bekijk de site van Locatie
Benefietconcert Lex Bak