Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

ArtEZ lesdagen: Workshop Improvisatie & begeleiden

Herhalend evenement bekijk alles

26 juni 2021 @ 11:00 15:00

Meerdere keren per jaar geeft Rik Cornelissen, hoofdvakdocent aan de afdeling Jazz & Pop aan het ArtEZ conservatorium in Arnhem, workshops over improvisatie en begeleiden.

Met het gehoor en gevoel als uitgangspunt in plaats van het notenschrift word je stap voor stap meegenomen in het vrij spelen, improviseren en begeleiden. Daar is niets engs of moeilijks aan; je krijgt voldoende handvatten aangereikt om mee te kunnen doen en er thuis aan verder te kunnen werken.

Elke workshop is gebaseerd op een ander muziekstuk

Je kunt ze dus allebei volgen, omdat elke workshop jou andere kennis oplevert, of slechts één van beide.

Als je nog vragen hebt met betrekking tot de workshops, dan kun je deze e-mailen naar Rik Cornelissen (info@rikcornelissen.com)


Wil je melodieën meer laten leven? Begeleidingen kunnen maken? Vrijer en intuïtiever je muzikale verhaal kunnen vertellen?

We gaan werken aan timing, frasering, articulatie, dynamiek en improvisatie om zo stap voor stap meer vertrouwd te raken met het idioom. Ook behandelen we alles rondom het gebruik van akkoorden om zo stap voor stap meer vertrouwd te raken met begeleidingen. Auditief en vanuit een vrije basis zonder bladmuziek.

Niveau: gemiddeld tot (ver)gevorderd.


kosten deelname

€40 ( €30,- voor NOVAM-leden) per workshop

Organisator

Locatie

Onderlangs 9
Arnhem, 6812 CE Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

ArtEZ lesdagen: Workshop Improvisatie & begeleiden