Unieke samenwerking Symfonieorkest KWOV en Accordeonvereniging Con Forza

Unieke samenwerking Symfonieorkest KWOV en Accordeonvereniging Con Forza

Op zondag 8 juli 2018 vond er een concert plaats met het thema: ‘van Mozart tot Piazzolla’. In 2017 werden de eerste contacten gelegd en na enkele overleggen werd deze datum vastgelegd. In de Zonnebrinkkerk in Winterswijk werden door beide orkesten een aantal werken afzonderlijk en gezamenlijk uitgevoerd. Ondanks het prachtige weer kwamen er nog redelijk wat toehoorders.

KWOV, onder leiding van Anke Lefferts, opende met het  Symfonieorkest het concert. Het bekende   ‘Symfonie nr. 40’ van W.A. Mozart werd prachtig uitgevoerd. Vervolgens speelde Con Forza ‘a Discovery Fantasy’ van Jan de Haan in een arrangement van H.G. Kölz.  Het uit vijf delen bestaande werk werd mooi vertolkt door de muzikanten onder leiding van Wil Plas. KWOV bracht vervolgens ‘Roemeense dansen’ van B. Bartók.

Na het door Con Forza gespeelde ‘Hallelujah’ van L. Cohen in een arrangement van R. Zieverink, volgde een gezamenlijk optreden: ‘Melodia en mi menore’ en Milonga del Angel. Beide werken van A. Piazzolla. Het eerste in een bewerking van R. Zieverink en het tweede bewerkt door W. Plas. Prachtige muziek met een duidelijk hand van de meester: Piazzolla.

Als uitsmijter van dit concert werd ‘Tango pour Claude’ van R. Galliano in een bewerking van M. Belder uitgevoerd. Subtiel, temperamentvol en wisselende dynamiek zorgden voor spektakel  aan het eind van dit unieke, maar mooie concert.

Na het applaus en de bloemen voor beide dirigenten, werd er snel opgeruimd: tijd voor een vakantie-zomerborrel op het terras! (Op 10 november krijgt deze samenwerking een vervolg: het Symfonieorkest van KWOV komt dan naar het jubileumconcert van Con Forza. Dan worden er weer enkele werken afzonderlijk en samen uitgevoerd)

Unieke samenwerking Symfonieorkest KWOV en Accordeonvereniging Con Forza
Getagd op: