Drie jubilarissen bij Accordeon- en mandolineorkest “Echo van het Zuiden”

Drie jubilarissen bij Accordeon- en mandolineorkest “Echo van het Zuiden”

(vervolg van het verhaal uit de nieuwsbrief van juni 2018)

Bij het accordeon- en mandolineorkest “Echo van het Zuiden” zijn drie Jubilarissen die 50 jaar lid zijn van de vereniging. Accordeon- en mandoline vereniging “Echo van het Zuiden” is opgericht in 1945, in het Stratumse deel van Eindhoven en bestaat inmiddels ruim 73 jaar. Het orkest bestaat uit een bijzondere combinatie: accordeons, mandolines, gitaren, slagwerk en keyboard en heeft in al die jaren slechts 2 dirigenten gekend. In 2018 telt het orkest met 21 leden ruim 700 verenigingsjaren!

Dit jaar vieren 3 jubilarissen hun 50 jaar lidmaatschap: Klazien van den Berg, Gerard Meeuwsen en Jacqueline Maas. Drie Kanjers die de vereniging een warm hart toedragen. Drie muzikanten in hart en nieren en trouw iedere dinsdag naar de repetitie komen die met hoge uitzondering wordt overgeslagen.

Gerard Meeuwsen is in 1968 bij de Echo gekomen en inmiddels de partijtrekker van de 1ste partij. Zijn vingers gaan vliegensvlug over de toetsen, waarbij hij ook de moeilijke solo’s op zich neemt. Met veel passie komen de klanken uit zijn accordeon, een lust om naar te luisteren. Als jong manneke is hij al vroeg op muziekles gegaan en zijn grootste hobby is nog steeds accordeon spelen.

Jacqueline Maas is bij de “Echo” gekomen met de gitaar en nadien overgestapt op een mandoline.

In die tijd was de mandoline geen uitzondering, tegenwoordig hoor je deze niet veel meer. De “Echo” is trots om nog diverse mandoline spelers in haar midden te hebben. Jacqueline is 21 jaar penningmeester geweest en heeft hiervoor de vrijwilligerspenning van de gemeente Eindhoven gekregen.

Klazien is begonnen in de accordeonpartij, maar ook overgestapt op een mandoline. Dit instrument heeft een heldere klank en in combinatie met de accordeon geeft het een mooi en bijzonder samenspel. Klazien heeft 23 jaar in het bestuur gezeten, waarvan 12 jaar als voorzitter en ook hiervoor de vrijwilligerspenning van Eindhoven ontvangen.

Het veelzijdige repertoire van “De Echo” bestaat uit populair / klassieke werken, moderne muziek en smaakvolle luistermuziek uit musicals en films van over de gehele wereld. Maar ook brengen wij stevige muziek uit de roerige jaren ’60 welke velen onder u weer even terug zal voeren naar “die goeie ouwe tijd”. Binnen de regio zijn wij regelmatig te beluisteren. Zo geven wij met veel plezier concerten in verzorging- en verpleeghuizen, op muziekkiosken bij zomerse festiviteiten, stemmige kerstconcerten en natuurlijk een jaarconcert dat we graag een speciaal karakter geven door het aan een actueel muzikaal thema of bijvoorbeeld aan een muzikale reis door een bepaald land te koppelen.

Inmiddels heeft meer dan de helft van de leden het 25 jarig lidmaatschap bereikt. Een hechte vereniging kun je wel zeggen, waarbij diverse vriendschappen zijn ontstaan. In die tussentijd hebben trouwpartijen plaats gevonden, zijn er kinderen geboren en inmiddels speelt de dochter van onze dirigent de sterren van de hemel.Nog steeds kunnen wij diverse leden gebruiken die noten kunnen lezen, zich thuis voelen in een vereniging waarbij het muzikale gedeelte, maar ook de gezelligheid een grote rol speelt.

Uitgebreide informatie is te vinden op onze website: https://echovanhetzuiden.nl

Drie jubilarissen bij Accordeon- en mandolineorkest “Echo van het Zuiden”
Getagd op: