Wie is de Mol

Na alle Sint- en Kerstdrukte kunnen we in januari “eindelijk” weer terug naar het gewone leven. Hoewel… voor een deel van Nederland begint dan weer een nieuwe jaarlijkse traditie: het ‘Wie is de Mol’-tijdperk. En als je nou accordeonist bent en tegelijkertijd fan van dit programma, dan is het natuurlijk leuk om enkele van de meest bekende thema’s ervan te kunnen spelen! Speciaal voor deze mensen heb ik daarom (aan de hand van opnames uit afleveringen en versies voor andere instrumenten die ik op YouTube tegenkwam) het één en ander op papier gezet.

Pictogram

Spotlights: Wie is de mol

1 bestand 370 KB

Oorspronkelijk heb ik daarbij alleen gekeken naar de instrumenten van de leerlingen voor wie ik dit opschreef, kleine knopaccordeons met melodiebassen, maar voor deze nieuwsbrief heb ik het een beetje aangepast met akkoordsymbolen en uitgeschreven bastonen en een iets beperkter bereik. Hierdoor is het voor elk type instrument vanaf 60/72 bassen bruikbaar.

Probeer maar eens of het lukt om de juiste passages van een aflevering zelf met de bijbehorende stukjes muziek te begeleiden!

En houd je nou helemaal niet van dit programma of heb je het nog nooit gezien? Geen zorgen: in de volgende nieuwsbrief komt er weer hele andere muziek aan bod!

Ellen Zijm

Spotlight maart 2020
Getagd op: