Kerst, maar dan anders!

Nee, ik ga het niet hebben over corona, wat dat voor invloed heeft op de kerst en het vieren van kerst. Ik wil het hebben over Matthias Matzke.

Vorig jaar kerst, toen we met z’n allen ook in een lockdown zaten, zette Matthias tijdens de adventperiode een online cursus melodiebasspelen op. Uitgangspunt werden 24 kerstliedjes die hij arrangeerde voor vier niveaus. Alles dus op melodiebas. Alle nummers speelde hij in met uitleg erbij. Deze zijn op zijn YouTube kanaal te vinden met de naam Akkordeon-Akademie. Als je je abonneerde en een klein bedrag overmaakte, kreeg je toegang tot een Dropbox en kon je alle muziek downloaden.

Mathias is naast een heel goede klassieke muzikant ook een goede jazzaccordeonist en dus zitten er in een aantal van deze kerstmuziekbewerkingen ook hele verfrissende harmonieën. Op het moment van schrijven weet ik niet of deze muziek gebundeld gaat worden en er een boek van uitkomt.

Dit jaar kwam hij weer met iets nieuws. Nu een Groovy Christmas. Tot nu toe heeft hij alleen ‘O Tannenbaum” bewerkt op drie niveaus: Easy, Advanced en Artist version. Alle versies met het thema van O Tannenbaum plus improvisatie. Als ik alles goed begrepen heb, komt er volgend jaar een kerstmuziek-boek uit met meerdere titels. Alles in een groovy stijl. Ik ben benieuwd! Als “enkel” uitgave kun je nu al O Tannenbaum bestellen bij Amusiko.de.

Pictogram

Spotlights: Groovy Christmas

1 bestand 1 MB

Wil je hem alvast bezig horen en studeertips krijgen? Klik dan hier.

Robert Baas

Spotlight december 2021
Getagd op: