Première accordeonalbums Zucht naar Vrijheid

Verslag première ‘Zucht naar Vrijheid’

Vrijdag 11 maart vond de première plaats van de nieuwe composities voor de accordeonalbums ‘Zucht naar Vrijheid’. Vincent van Amsterdam speelde alle acht nieuwe werken in Tivoli Vredenburg, Utrecht. De vier componisten Jesse Passenier, Heather Pinkham, Rik Cornelissen en Eddy Flecijn waren aanwezig bij de première. De componisten hebben allemaal een werk voor standaardbas en een werk voor melodiebas geschreven. Binnenkort worden de twee albums uitgegeven bij Jetelina.

Het concert was in een prachtige sfeervolle ambiance waar het publiek vol aandacht luisterde naar de mooie vertolking van de nieuwe werken.

De albums zijn voor de wat meer gevorderde accordeonisten gecomponeerd. Wij als NOVAM bestuur hopen dat de nieuwe composities veel op concerten of bijvoorbeeld het Solistenconcours uitgevoerd gaan worden. Het is verrassend dat de componisten ieder een ander facet hebben gekozen als uitgangspunt hoe om te gaan met alle beperkingen in vrijheid van de afgelopen twee jaar. Verblijven in de natuur was één van de weinige dingen die we buitenshuis konden doen. En deze herontdekking van de natuur wordt heel mooi vertolkt in de nieuwe bundels.

Er komen nog diverse concerten en later dit jaar een Masterclass. Houd de concertagenda dus in de gaten!

v.l.n.r. Eddy Flecijn, Rik Cornelissen, Heather Pinkham, Jesse Passenier, Vincent van Amsterdam

Première accordeonalbums Zucht naar Vrijheid
Getagd op: